ACTUALITATE 4 decembrie 2020

Podul peste Olt de la Ilieni, avariat de inundaţii, a fost refăcut şi redat circulaţiei

de Agerpres | 1409 vizualizări

Podul peste râul Olt din localitatea Ilieni, care a fost avariat de inundaţiile din anul 2006, a fost refăcut şi redat circulaţiei în cursul zilei de miercuri, informează Consiliul Judeţean (CJ) Covasna.

Potrivit sursei citate, podul din beton are o lungime de 34 de metri şi a fost construit de autorităţile judeţene şi Primăria comunei Ilieni, investiţia fiind finanţată cu 1,2 milioane de euro din fonduri guvernamentale.

„Această investiţie este menită să fluidizeze traficul şi să facă facilă legătura între localitate şi drumul naţional DN 12. De ani de zile, locuitorii comunei circulau pe un pod temporar, deoarece pasajul construit în anii '80 a fost grav avariat în timpul inundaţiilor din anul 2006“, se arată într-un comunicat de presă, remis joi AGERPRES.

Consiliul Judeţean Covasna a contribuit cu 600.000 de lei la executarea lucrărilor, asigurând 80% din contribuţia proprie a autorităţilor locale.

Preşedintele CJ, Tamas Sandor, a declarat că drumul comunal dintre podul Olt şi DN 12 urmează să fie lărgit şi prevăzut cu un nou strat de asfalt.

Foto: Kocsis B. János

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.