ACTUALITATE 21 octombrie 2009

Pod nou în Parcul Central din Sfântu-Gheorghe

de Covasna Media | 551 vizualizări
[singlepic=463,250,250,,left]Podul de peste lacul din Parcul Central a fost înlocuit, după ce primul pod, prost realizat, ajunsese în pericol de a se prăbuşi în apă. Comparat cu vechiul pod, realizat doar din lemn, noua construcţie este mult mai rezistentă, fiind realizată din metal cu punte din lemn. Mai mult decât atât, aceasta este şi mai arătoasă, pretându-se mai mult plimbărilor liniştite şi romantice şi peisajului din parc, decât vechiul pod.

Podul de peste lacul din Parcul Central a fost înlocuit, după ce primul pod, prost realizat, ajunsese în pericol de a se prăbuşi în apă. Comparat cu vechiul pod, realizat doar din lemn, noua construcţie este mult mai rezistentă, fiind realizată din metal cu punte din lemn. Mai mult decât atât, aceasta este şi mai arătoasă, pretându-se mai mult plimbărilor liniştite şi romantice şi peisajului din parc, decât vechiul pod.

Fostul pod fusese realizat de către aceeaşi societate contractată pentru lucrările de reabilitare a Parcului, Romprest din Bucureşti. Potrivit city-managerului municipiului Sfântu Gheorghe, Czimbalmos Csaba, contractarea se făcuse prin licitaţie publică, pentru proiectul depus de către Primăria Sfântu Gheorghe la Fondul de Mediu, prin care s-au obţinut 500.000 de lei.

Municipalitatea a fost mulţumită de lucrările realizate de firma bucureşteană, însă mai puţin de cea a fostului pod, la a cărui proiectare, executare şi montare se lucrase cu diverşi parteneri. Problemele vechiului pod au fost sesizate de către municipalitate încă de la început, însă totuşi acesta a fost acceptat, pentru a nu se pierde banii de la Fondul de Mediu.

Odată cu „prăbuşirea“ podului, Primăria din Sfântu Gheorghe a reluat legătura cu executantul lucrărilor iar în cele din urmă situaţia a fost remediată. Noul pod a fost realizat din banii de garanţie ai lucrărilor, bani care staţionează 18 luni la beneficiar – în acest caz, Primăria Sfântu Gheorghe – ei reprezentând 10% din valoarea totală de 500.000 de lei a proiectului.

Lucrările de reabilitare a Parcului Central Elisabeta au început încă de anul trecut, administraţia locală dorind să schimbe vechea imagine a acestuia cu una modernă, capabilă a rivaliza cu cea a parcurilor din marile oraşe.

Monica Rizea

Teme articol: pod lac Parcul Central
Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.