ACTUALITATE 8 iulie 2010

Ploile sabotează tabăra copiilor sinistraţi

de Covasna Media | 39 vizualizări
Peste 70 de copii din România şi Ungaria, afectaţi de inundaţiile din ultima vreme, iau parte în aceste zile la o tabără a Serviciului de Ajutor Maltez care are loc la km. 7 spre Vâlcele Tabăra de la kilometrul 7 i-a primit pe cei peste 70 de copii din Ungaria şi din judeţul Covasna, pentru care Serviciul de Ajutor Maltez a pregătit mai multe zile de distracţie şi educaţie. 45 de copii din judeţul Covsana şi restul din nordul Ungariei, copii proveniţi din familii defavorizate sau copii ai sinistraţilor în urma inundaţiilor, îşi găsesc liniştea în aceste zile. Din păcate, însă, ploile au dat peste cap oarecum

Peste 70 de copii din România şi Ungaria, afectaţi de inundaţiile din ultima vreme, iau parte în aceste zile la o tabără a Serviciului de Ajutor Maltez care are loc la km. 7 spre Vâlcele

Tabăra de la kilometrul 7 i-a primit pe cei peste 70 de copii din Ungaria şi din judeţul Covasna, pentru care Serviciul de Ajutor Maltez a pregătit mai multe zile de distracţie şi educaţie. 45 de copii din judeţul Covsana şi restul din nordul Ungariei, copii proveniţi din familii defavorizate sau copii ai sinistraţilor în urma inundaţiilor, îşi găsesc liniştea în aceste zile. Din păcate, însă, ploile au dat peste cap oarecum unele dintre planurile organizatorilor, care au plănuit mult mai multe activităţi în aer liber, jocuri şi drumeţii.

Tabăra a început pe 5 iulie şi va ţine până pe 11 iulie însă vremea nu pare să ţină cu organizatorii şi nici cu cei mici, dornici de zile petrecute afară, în aer liber. Din cauză că ziua de ieri a fost iarăşi una ploioasă, voluntarii Serviciului de Ajutor Maltez i-au dus pe copiii sosiţi din Ungaria într-o excursie pe ruta Braşov - Bran. În tabără au rămas copiii din judeţul Covasna, aceştia participând la diverse activităţi şi jocuri susţinute de voluntarii Serviciului de Ajutor Maltez.

„În prima zi am avut o mulţime de jocuri, însă din cauza ploii am intrat înăuntru. Am apucat să ţinem un campionat de fotbal şi unul de baseball. Vom avea activităţi meşteşugăreşti - în care copiii vor învăţa să confecţioneze diverse obiecte, jocuri cu obstacole… La venire, fiecare grup a primit o poveste - pe baza căreia va prezenta, în ultima zi a taberei, o scenetă. Dacă vom avea vreme bună, vom face şi un foc de tabără, la final”, a declarat preşedintele Serviciului de Ajutor Maltez, Tischler Ferencz. În ceea ce-i priveşte pe cei mici, aceştia au arătat că se distrează din plin - formând grupe de lucru, copiii s-au axat pe activităţile coordonate de voluntari, încercând fiecare să se încadreze cât mai bine în cerinţele acestora.

„Eu sunt din Sfântu Gheorghe şi mi-a plăcut foarte mult aici, ne-am jucat, am făcut sport… ne distrăm foarte bine. Îmi place totul, aş sta aici şi două săptămâni! Ne-am înţeles foarte bine cu toţii… mai puţin cu băieţii, care sunt cam imaturi şi fac o grămadă de trăznăi”, ne-a spus Ana, în vârstă de 11 ani.

Copiii prezenţi în tabără vor putea fi cunoscuţi de către doritori pe 10 iulie, când va avea loc o zi a porţilor deschise. Cu această ocazie, oamenii vor putea să aducă şi cadouri pentru copii – bani sau jucării. Cadourile pentru cei mici au început însă deja să vină, în tabără şi la sediul Serviciului din Sfântu Gheorghe adunându-se deja câţiva saci în care donatorii au pus în special îmbrăcăminte pentru cei micuţi.

Monica Vajna

Foto: Vargyasi Levente

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.