ACTUALITATE 24 martie 2014

Ploi, grindină şi descărcări electrice. Vremea se strică de luni

de Covasna Media | 50 vizualizări

În mijlocul lunii martie, România s-a bucurat de soare puternic şi temperaturi ridicate, dar vremea se strică de luni. De la miezul zilei, până marţi seară, în toată ţara plouă, iar vântul suflă cu putere. În plus, temperaturile scad cu până la 10 grade Celsius faţă de valorile ultimelor trei zile, informează Administraţia Naţională de Meteorologie.

Sunt aşteptate descărcări electrice, este posibil să cadă şi grindină, iar în unele zone, cantităţile de apă vor depăşi 25 de litri pe metrul pătrat.

Primii afectaţi de vremea rea vor fi românii din jumătatea vestică a ţării, iar apoi fenomenele meteo se vor extinde în sud, centru şi est.

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis o informare meteorologică cu privire la ploi, intensificări ale vântulului, descărcări electrice, vijelii şi posibil grindină. Vremea se va strica din regiunea de Vest a ţării, începând de luni, 24 martie, ora 14.00.

Instabilitatea atmosferică se va accentua treptat în majoritatea zonelor, începând din Vest. Vor fi averse, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului şi posibil grindină.

În intervalul menţionat, instabilitatea atmosferică se va accentua treptat în majoritatea zonelor, începând din vest. Vor fi averse, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului şi posibil grindină. Izolat cantităţile de apă vor depăşi 20...25 l/mp.

Astfel de fenomene vor fi mai frecvente în a doua parte a zilei de luni, 24 martie în regiunile din jumătatea vestică, apoi se vor manifesta local şi temporar în centrul, sudul şi estul teritoriului.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.