ACTUALITATE 1 februarie 2010

Plata e-banking, introdusă la Sfântu Gheorghe înaintea altor oraşe din ţară

de Covasna Media | 253 vizualizări

Primele 20 de persoane au folosit deja serviciul e-banking de plată a impozitelor şi taxelor locale existent la Sfântu Gheorghe printr-un contract încheiat între Primărie şi OTP Bank.

Directorul OTP Bank România, Diosi Laszlo, s-a aflat luni, la Sfântu Gheorghe, unde a vorbit despre proiectul- pilot de plată e-banking a taxelor şi impozitelor locale, funcţional deocamdată doar la Sfântu Gheorghe. Alături de Diosi Laszlo s-a aflat şi directorul sucursalei OTP Bank Sfântu Gheorghe, Bordas Attila, care a explicat că plata e-banking presupune obţinerea, de către cetăţean, a unei parole de la Primărie, cu aceasta putând plăti apoi taxe şi impozite direct prin contul său la OTP. Bordas Attila a ţinut să sublinieze că acest serviciu nu presupune niciun comision- nici pentru Primărie şi nici pentru cetăţean, OTP alegând să introducă acest serviciu ca strategie de atragere a clienţilor. Toate acestea fac ca e-banking să fie diferit de sistemul de plată on- line.

Faptul că plata e-banking a ajuns pentru prima oară în Sfântu Gheorghe, înaintea oricărui alt oraş din ţară, a fost explicat de către cei de la OTP prin deschiderea de care au dat dovadă cei din administraţia de aici. Pentru implementarea acestui sistem şi în alte oraşe, cei de la OTP au explicat că este nevoie de voinţă din partea autorităţilor locale, diferenţa softurilor fiind o chestiune care îngreunează implementarea unui astfel de sistem.

Pentru plata e-banking, este necesar ca plătitorii de impozite să aibă un cont curent şi card bancar emis de OTP. După obţinerea acestora, cetăţenii se prezintă la Biroul de taxe şi impozite al Primăriei, unde depun o cerere pentru plata electronică şi de unde primesc apoi o parolă cu care se loghează în secţiunea „taxe locale“ a paginii web www.sfantugheorgheinfo.ro. Potrivit directorul Direcţiei de Finanţe Publice din cadrul Primăriei Sfântu-Gheorghe, Jozsa Emese, serviciul e-banking  a trezit un real interes în rândul cetăţenilor, până acum înregistrându-se peste 200 de cereri pentru primirea parolei care permite accesul la contul personal de pe site-ul Primăriei; pentru acest serviciu şi-au exprimat interesul, în general, tinerii.

Impozitele şi taxele locale datorate pot fi consultate şi pe site-ul Primăriei Sfântu Gheorghe, www.sfantugheorgheinfo.ro, în baza unei cereri depuse la registratura Direcţiei Finanţe Publice Municipale. Modul de utilizare a sistemului electronic este descris pe site-ul susmenţionat.

(M.R.)

Teme articol: impozit OTP Bank
Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.