ACTUALITATE 19 februarie 2019

Pieton beat, călcat de mașină și rănit ușor

de Covasna Media | 784 vizualizări

Omul trăgea după el un vehicul încărcat cu lemne nesemnalizat

Sfârșitul de săptămână a fost unul liniștit din punct de vedere rutier, pe raza județului nefiind constatate accidente rutiere grave sau evenimente deosebite.

Amintim aici evenimentul petrecut în data de 16.02.2019, în jurul orelor 18.25, când o femeie în vârstă de 48 ani, care conducea un autoturism din direcția Miercurea-Ciuc spre Târgu Secuiesc, în dreptul km. 7+870 m, a surprins și accidentat un pieton care se deplasa în aceeași direcție cu autoturismul, pe partea carosabilă, trăgând cu mâna un vehicul încărcat cu lemne, fără a purta îmbrăcăminte cu elemente fluorescent-reflectorizante sau să aibă o sursă de lumină.

Din accident a rezultat rănirea ușoară a pietonului, acesta fiind transportat de către un echipaj medical la Spitalul din Târgu Secuiesc unde i-au fost acordate îngrijiri medicale, ulterior fiind transferat către secția UPU a Spitalului din Sfântu Gheorghe.

Ambele persoane implicate în eveniment au fost testate cu aparatul alcooltest, rezultatul în cazul conducătoarei auto fiind de 0,00 mg/l alcool pur în aerul expirat, iar în cazul pietonului, rezultatul fiind de 0,38 mg/l alcool pur în aerul expirat, recoltându-li-se câte o probă de sânge în vederea determinării intoxicației alcoolice.

Cercetările sunt continuate de lucrătorii Serviciului Rutier Covasna sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „Vătămare corporală din culpă’’, faptă prevăzută și pedepsită de art. 196 alin. 2 și 3 din Codul Penal.

Cu această ocazie, polițiștii rutieri reamintesc tuturor participanților la trafic să acorde atenția cuvenită condițiilor de drum specifice sezonului (condiții meteo nefavorabile, carosabil umed sau alunecos, vizibilitate scăzută) și să adopte o conduită preventivă în traficul rutier, pentru evitarea oricăror pericole.

(Sursa: IPJ COVASNA)

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.