ACTUALITATE 18 mai 2021

Piaţa Libertăţii noastre devine un spaţiu-oglindă

de Covasna Media | 532 vizualizări

Vineri, 21 mai, Piaţa Libertăţii din Sfîntu Gheorghe va deveni un spaţiu-oglindă pentru două regiuni care încearcă a se cunoaşte şi a se promova reciproc, prin implicarea într-un proiect  de parteneriat cultural. Este vorba de Caravana Artelor, un proiect de artă fotografică, care a început în 2018, graţie unei invitaţii a Ministerului Resurselor Umane din Ungaria, cînd regiunile partenere au fost judeţul Covasna şi Muravidek din Slovenia. În primăvara lui 2021, Proiectul a ajuns la episodul 2, iar etapa lui finală este Expoziţia Komárno şi Háromszék  în oglinda artei fotografice – de data aceasta, rod al parteneriatului dintre Centrul de Cultură al Judeţului Covasna şi Clubul de Fotografie Helios din Komárno (Slovacia). 

Aşadar, Expoziţia Komárno şi Háromszék în oglinda artei fotografice face parte dintr-un Proiect conceput a se desfăşura pe termen lung, cu scopul de a stimula creativitatea artiştilor fotografi, profesionişti şi amatori, prin implicarea lor în procesul de cunoaştere, protejare şi promovare a valorilor care ţin de identitatea celor două spaţii culturale partenere.

La Apelul de participare lansat de Centrul de Cultură al Judeţului Covasna au răspuns 21 de artişti fotografi covăsneni, care au trimis peste 200 de imagini. Materialul expoziţional din regiunea parteneră a fost selectat din lucrările membrilor Clubului de Fotografie Helios din Komárno, un club cu o istorie de 60 de ani. Astăzi, Clubul-Foto  Helios din Port-Komárno,  cu sediul în clădirea Palatului Zichy din Komárom, este recunoscut drept unul dintre cele importante cluburi de artă fotografică  din Slovacia. 

Expoziţia cuprinde 50 de panouri, respectiv 25 panouri pentru fiecare regiune, cu lucrări care reprezintă mărturii vizuale despre valori mai mult sau mai puţin cunoscute, care ţin de identitatea celor două spaţii culturale.

Nina Ţînţar

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.