ACTUALITATE 4 februarie 2020

Peste patru milioane de lei pentru reabilitarea blocului cu bulină roșie

de Daniela Luca | 1004 vizualizări

Ultimele lucrări de consolidare au fost efectuate în urmă cu aproximativ șase ani

Consiliul Local a aprobat vineri, 31 ianuarie, Documentaţia de Avizare a Lucrărilor de Intervenţie (DALI) pentru consolidarea și reabilitarea singurului bloc cu bulină roșie din Sfântu Gheorghe, un imobil cu 10 etaje de pe strada Dealului.

În urma unei expertize tehnice s-au constatat probleme la pereţii structurali, ce pun în pericol rezistenţa clădirii care a făcut până acum faţă cutremurelor puternice din anii 1977, 1986 şi 1990. De asemenea, s-au constatat fisuri în planşee şi în casa scării, precum şi la balcoane. Deși s-au mai efectuat lucrări de-a lungul timpului, siguranța locuitorilor este în continuare în pericol. 

„Este vorba de acest imobil care a fost avariat de către cutremur și trebuie consolidat, respectiv lucrările de până acum nu au rezolvat într-un mod liniștitor problemele blocului. În acest scop a fost realizat acest aviz al lucrărilor de intervenție, iar valoarea este de 3.464.026 lei”, a precizat în cadrul ședinței ordinare a Consiliului Local, viceprimarul Tóth-Birtan Csaba.

Suma cu TVA, necesară pentru reabilitarea blocului nr. 25, strada Dealului nr. 11, potrivit Devizului General este de peste patru milioane de lei. 

Blocul cu 69 de apartamente a fost construit în anii 1976-1977, iar ultimele lucrări de consolidare au fost efectuate în 2014. 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.