ACTUALITATE 10 martie 2020

Peste 850 de femei au primit însemnul primăverii

de Covasna Media | 1392 vizualizări

Voluntarii au mers în peste 13 locații diferite să împartă mărțișoare 

Divergențele dintre generații sunt, de multe ori, poate prea accentuate și nu știm să ne bucurăm unii de ceilalți și să dăruim atunci când putem. Centrul de Tineret din Întorsura Buzăului „a oferit” și anul acesta zâmbete doamnelor din Orașul Întorsura Buzăului și împrejurimi, prin voluntarii dornici să dăruiască mărțișoare tuturor femeilor pe care le-au întâlnit în cadrul campaniei „Dar din dar de Mărțișor”. După cum era normal, începând cu ziua de 1 martie ac., voluntarii au vestit primăvara, iar aceștia nu s-au oprit până pe 6 martie, când femeile din ultima locație stabilită de organizatori au primit și ele mărțișoare.

Chiar dacă oferirea mărțișoarelor a început pe 1 martie, voluntarii au început să se implice pentru a se asigura de reușita campaniei, aflată la a doua ediție, încă de la jumătatea lunii februarie.

Una dintre bucuriile pe care această campanie mi-a oferit-o mie, în calitate de coordonator al activității, a fost numărul mare de voluntari care s-au înscris și astfel, au spus „prezent” invitației noastre de a face o bucurie doamnelor fără de care viața noastră cu siguranță nu ar fi la fel.

Aproape 40 de liceeni și-au dorit să aducă fericirea, măcar pentru o secundă, femeilor din comunitatea întorsureană, însă din cauza incertitudinii în privința numărului de mărțișoare pe care am fi putut să îl strângem, nu am reușit să îi implicăm pe toți în campanie, deoarece nu aveam atâtea locații la care să ajungem.

Peste 1.300 de mărțișoare strânse în cadrul campaniei

Dacă am fi știut de la început că vom strânge atâtea mărțișoare, cu siguranță nu am fi fost nevoiți să refuzăm voluntari, din contră, am mai fi avut, probabil, nevoie de mai mulți! Deși în primele zile după ce am anunțat că strângem mărțișoare numărul acestora era redus, ba chiar ne gândeam să mai renunțăm la anumite locații, după a doua „strigare” numărul de mărțișoare primite ne-a uimit chiar și pe noi!

Pe această cale, mulțumim tuturor celor care au răspuns apelului nostru, căci fără mărțișoarele primite de la oamenii din comunitate, campania nu ar fi putut merge mai departe!

Campania de anul acesta a fost mai bine organizată și cu un impact mai mare

Doina Pătrunjel, coordonatoarea Centrului de Tineret, deci, principalul organizator, este de părere că anul acesta campania a avut mai multe plusuri. 

„Organizată la fel ca anul trecut, consider că acțiunea din acest an a fost mai amplă, mai bine organizată și cu un impact mai mare in comunitate. Voluntarii au demonstrat maturitate, responsabilitate și multă grijă pentru ceilalți! Îi felicit pe voluntarii care au implementat acest proiect și pe Bularca David Leonard, care a coordonat întreaga campanie!”, a transmis Doina Pătrunjel.

Mărțișoare hand-made, primite din județul Timiș

Surpriza activității a fost atunci când am primit mesaj pe o rețea de socializare de la o doamnă care ne anunța că va trimite 50 de mărțișoare făcute chiar de ea.

„Este o inițiativă minunată, felicitări pentru ceea ce faceți, continuați pentru că puține persoane mai cred în așa ceva! Din 2012, de când și eu și soțul meu am făcut cunoștință cu boala cea mai urâtă, cancerul, am înțeles că fiecare zi trăită este o bucurie, dar bucuria împărțită cu alte persoane este fericire pură”, a transmis Doina Scala (Angelescu) voluntarilor. 

Acum este bine și spune că a trecut peste acea perioadă în care viața i-a fost în pericol, iar atunci a realizat câte lucruri putem face noi, oamenii.

„Când am realizat că stând pe un scaun, poți crea atâtea minunății, nu pentru a fi vândute, dăruindu-le poți aduce zâmbetul atâtor oameni. Te simți minunat și mai ales naște din nou, in adâncul sufletului, forța de a lupta contra răului. Acest medicament vindecă sufletul și boala”, a mai transmis femeia din Timiș.

„Am învățat că și un gest mic contează”

Chiar și voluntarii spun că au avut multe de câștigat în urma activițății în care s-au implicat, deoarece interacțiunea cu oamenii și zâmbetele pe care le-au primit și ei de la femeile cărora le-au oferit martişoare i-au făcut să se simtă fericiți că au făcut parte din proiect.

„Mi-a plăcut foarte mult, deoarece vedeam cum se schimbă privirea doamnelor  atunci când le ofeream câte un mărțișor, deși era doar un gest micuț. Și cel mai mult m-a surprins una dintre doamne, care ne-a spus că era ziua ei de naștere și că nu se aștepta la un așa cadou frumos. Am învățat că și un gest mic contează”, spune Cristina Ioana Sima, voluntar în cadrul campaniei.

„A fost o experiență în care am primit la schimb atât zâmbete, cât și covrigi sau ceai. Nu acesta ne-a fost scopul, să primim ceva în schimb. Noi ne mulțumeam și cu un zâmbet. Se vedea pe fețele lor nedumerite câtă bucurie le cuprindea după ce le spuneam de unde suntem și ce le oferim”, a transmis alt voluntar din cadrul campaniei, Anamaria Suciu.

Printre locațiile în care voluntarii au dăruit mărțișoare se numără: magazinele din orașul Întorsura Buzăului; piața centrală din oraș; biserica; spitalul; școlile din Sita Buzăului, Întorsura Buzăului și Vama Buzăului; Primăria Orașului Întorsura Buzăului, biblioteca orașului și altele.

Anul viitor, elevii vor face chiar ei o parte din mărțișoarele care vor fi dăruite

„Anul viitor, vom colecta mărțișoare ca și până acum, dar vom organiza și un atelier în care voluntarii vor putea să realizeze mărțișoare din materiale reciclate sub coordonarea unor creatori întorsureni de produse handmade”, a mai transmis Doina Pătrunjel.

De asemenea, toți voluntarii au punctat faptul că de abia așteaptă ediția de anul viitor, deoarece mărțișoarele rămase de anul acesta vor fi dăruite în ediția a III-a a campaniei „Dar din dar de Mărțișor”.

Mulțumiri speciale aș dori să acordăm doamnei profesoare Doina Pătrunjel, coordonatorul Centrului de Tineret din Întorsura Buzăului și cea care ne-a oferit doza de optimism necesară atunci când mărțișoarele încă se lăsau așteptate. De asemenea, mulțumim conducerii Liceului Teoretic „Mircea Eliade” pentru întregul sprijin acordat, dar și profesorilor care ne-au ajutat în cadrul campaniei!

David Leonard Bularca

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.