ACTUALITATE 27 aprilie 2009

Peste 700 de apartamente din Sfântu-Gheorghe intră în reabilitare termică

de Covasna Media | 474 vizualizări
Consiliul Local (CL) Sfântu-Gheorghe a aprobat ieri indicatorii tehnico-economici pentru reabilitarea termică a 18 blocuri din municipiu, în cadrul Programului naţional de reabilitare termică a locuinţelor, derulat de Ministerul Dezvoltării şi Locuinţei. În noul proiect, al cărui valoare totală este de peste 18 milioane de lei, sunt implicate mai multe asociaţii. Astfel, vor fi cuprinse în acest proiect blocuri de pe strada Csaszar Balint, Daliei şi din Cartierul Gării, din

Consiliul Local (CL) Sfântu-Gheorghe a aprobat ieri indicatorii tehnico-economici pentru reabilitarea termică a 18 blocuri din municipiu, în cadrul Programului naţional de reabilitare termică a locuinţelor, derulat de Ministerul Dezvoltării şi Locuinţei. În noul proiect, al cărui valoare totală este de peste 18 milioane de lei, sunt implicate mai multe asociaţii. Astfel, vor fi

cuprinse în acest proiect blocuri de pe strada Csaszar Balint, Daliei şi din Cartierul Gării, din spatele blocurilor cu zece etaje.

Numărul total al apartamentelor ce vor fi reabilitate termic se ridică la 760. În urma unei hotărâri adoptate de CL Sfântu Gheorghe acum câtva timp, cetăţenii nu vor mai putea să-şi termoizoleze individual locuinţele, decât numai în cazul efectuării lucrărilor de acest gen pe întreaga faţadă a blocurilor. Potrivit primarului Antal Arpad, lucrările de termoizolare efectuate individual, de la un proprietar de locuinţă la altul, au afectat imaginea oraşului, care acum are foarte multe blocuri cu pereţi exteriori în diverse culori.

În plus, primarul spune că aceste lucrări de termoizolare, efectuate la nivel individual, pot afecta Programul naţional de reabilitare termică a locuinţelor, prin care Guvernul finanţează cu 50% reabilitarea termică, în vreme ce suma este completată atât de către autorităţile locale cât şi de beneficiarii direcţi, locuitorii.

În 2008, Sfântu Gheorghe a beneficiat de reabilitarea termică a 18 blocuri ce au însumat 410 apartamete, în zona Gării, iar proprietarii acestora spun că, pe lângă aspectul exterior plăcut pe care l-a câştigat zona blocurilor reabilitate, valoarea locuinţelor a crescut, în vreme ce facturile aferente cheltuielilor de întreţinere au scăzut cu mai bine de 20 de procente.

Monica Rizea

Teme articol: reabilitare termica
Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
lori, 28 aprilie 2009
Da la blocurile mari din gara cand se ajunge cu izolarea>>>>???????
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.