ACTUALITATE 13 octombrie 2021

Peste 500 de absolvenţi ai şcolilor de şoferi, examinaţi cu ajutorul poliţiştilor din alte judeţe

de Agerpres | 1396 vizualizări

Peste 500 de absolvenţi ai şcolilor de şoferi din judeţul Covasna au fost examinaţi în ultima lună cu sprijinul poliţiştilor veniţi din alte judeţe pentru a suplini deficitul de personal cu care se confruntă Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor (SPCRPCIV) Covasna.

Şeful Serviciului, Rico Racoviţă, a declarat, marţi, că luna aceasta vor mai sosi 12 poliţişti din judeţele Vaslui şi Bacău pentru a ajuta la examinarea candidaţilor şi speră ca, până la finele anului, decalajul dintre proba teoretică şi cea practică să ajungă la maximum 2-3 săptămâni, faţă de peste 3 luni cât a fost până acum.

„În ultima lună au fost examinaţi peste 500 de candidaţi şi mai avem circa 650 de dosare în lucru. La sfârşitul acestei săptămâni vor sosi 4 colegi din judeţul Vaslui pentru examinare, iar săptămâna viitoare 8 din judeţul Bacău. Teoretic, până la finele anului ar trebui să ajungem cu programările la zi sau la un termen rezonabil de aşteptare de 2-3 săptămâni”, a declarat, pentru AGERPRES, Rico Racoviţă.

Prefectura Covasna a anunţat, tot marţi, că proba practică pentru obţinerea permisului de conducere la care vor fi prezenţi şi poliţiştii din judeţul Vaslui va fi organizată în zilele de 16 şi 17 octombrie la Târgu Secuiesc.

În această sesiune vor putea fi examinate 130 de persoane, iar candidaţii interesaţi se pot programa la sediul Serviciului Public Comunitar de Permise Auto din Sfântu Gheorghe.

„Tot la acest sfârşit de săptămână, sâmbătă şi duminică, între orele 8:30 şi 16:00, se va suplimenta personalul la ghişeul SPCRPCIV Covasna cu trei poliţişti din judeţul Vaslui, pentru reducerea timpului de aşteptare la înmatriculări auto. Programări se pot face online pe site-ul https://cv.prefectura.mai.gov.ro/programare-online”, informează Instituţia Prefectului.

La sfârşitul săptămânii trecute, opt poliţişti din judeţul Mureş au venit la Sfântu Gheorghe pentru a ajuta la examinarea candidaţilor pentru obţinerea permisului de conducere.

Prefectul judeţului Covasna, Raduly Istvan, a explicat că Serviciul de Permise şi Înmatriculări a ajuns în această situaţie deoarece doar 8 din cele 12 posturi aflate în schema instituţiei sunt ocupate şi doar 4 angajaţi au drept de examinare, iar în atare condiţii au putut fi testate, în medie, maximum 90 de persoane săptămânal.

Din această cauză, în municipiul Sfântu Gheorghe termenul de aşteptare pentru proba practică ajunsese la 3 luni-3 luni şi jumătate, iar la Târgu Secuiesc între 4 luni şi 4 luni şi jumătate.

Pentru rezolvarea situaţiei vor fi scoase la concurs patru posturi vacante.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.