ACTUALITATE 23 ianuarie 2013

Peste 400 de câini comunitari, adoptaţi în decurs de trei ani

de Agerpres | 241 vizualizări

Adăpostul canin de la Câmpu Frumos a fost amenajat în octombrie 2009.

Peste 400 de câini comunitari, adoptaţi în decurs de trei aniPeste 400 de câini comunitari de la Adăpostul canin de la Câmpu Frumos au fost adoptaţi în ultimii trei ani.

Adăpostul a fost amenajat în octombrie 2009 de Asociaţia de protecţie a animalelor 'Nez Perce' cu sprijinul Primăriei Sfântu Gheorghe, iar pe aici au trecut aproape 1.700 de câini vagabonzi, dintre care aproape 290 au fost eutanasiaţi pentru că sufereau de boli incurabile, handicapuri grele, erau foarte bătrâni ori erau extrem de agresivi şi inadaptabili. Potrivit raportului Asociaţiei 'Nez perce', 844 de câini au murit din cauze naturale, iar peste 400 au fost adoptaţi de cetăţeni din judeţul Covasna, dar şi din judeţele limitrofe Braşov şi Harghita. La ora actuală, în adăpost sunt 120 de câini, fiind ocupat la întreaga capacitate.

Preşedintele Asociaţiei 'Nez Perce', Horia Kraus, a declarat că la intrarea în adăpost toţi câinii sunt examinaţi medical, apoi deparazitaţi, vaccinaţi şi evaluaţi, iar cei care au potenţial sunt introduşi într-un program de integrare, adică dresaţi şi pregătiţi pentru adopţie.

40 de voluntari

De altfel, membrii Asociaţiei şi-au propus ca în acest an să pună un accent şi mai mare pe programul de adopţie şi mizează foarte mult pe ajutorul copiilor. Asociaţia are în momentul de faţă 40 de voluntari care vin periodic la adăpost, dar intenţionează să coopteze un număr mai mare din rândul elevilor care să se ocupe de curăţenia cuştilor, de hrana şi plimbarea animalelor, de atragerea de sponsorizări şi de plasarea câinilor în familii.

Asociaţia vrea să extindă adopţiile şi în Germania. Horia Kraus a declarat că lucrează deja la un catalog cu fotografiile şi poveştile câinilor pe care îl va prezenta iubitorilor de animale din landul Thuringen şi vrea ca în toamnă să înlesnească primele 30 de adopţii. Câinii vor fi daţi în îngrijire gratuit, pe bază de contract.

Horia Kraus a mai spus că echipajul adăpostului are un număr de telefon mobil – 0769065095 – la care poate fi apelat de cetăţenii care vor să facă reclamaţii, sesizări, sugestii ori care au nevoie de sfaturi legate de câini.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.