ACTUALITATE 23 septembrie 2015

Peste 40 de echipe sunt aşteptate la Parada cârnaţilor şi Festivalul verzei de la Sfântu Gheorghe

de Agerpres | 798 vizualizări

Peste 40 de echipe de bucătari profesionişti şi amatori sunt aşteptaţi să participe la Parada cârnaţilor şi Festivalul verzei, ce vor avea loc luna viitoare la Sfântu Gheorghe.

Directorul Asociaţiei întreprinzătorilor mici şi mijlocii din judeţul Covasna (ASIMCOV), Vajda Lajos, unul dintre principalii organizatori, a declarat că la „Parada Cârnaţilor” se pot înscrie echipe formate din maximum patru persoane, care, în schimbul taxei de participare de 300 de lei, vor primi câte zece kilograme de carne, şorţuri, 15 metri de membrană pentru cârnaţi şi şase bilete pentru suporteri.

La Festivalul sarmalelor, taxa de participare este de 60 de lei de echipă, iar în pachet intră patru kilograme de carne, şorţuri şi şase bilete de participare la eveniment pentru susţinători.

Juriul va puncta gustul şi aspectul preparatelor, reţeta, originalitatea, decorarea meselor, costumaţia echipelor, servirea şi buna dispoziţie.

„Anul acesta organizăm cea de-a 13 ediţie a Paradei cârnaţilor şi a cincea ediţie a Festivalului verzei. La aceste concursuri aşteptăm peste 40 de echipe, din ţară şi din străinătate. Prin aceste evenimente vrem să promovăm gastronomia locală şi ne bucurăm că, pe parcursul anilor, s-au legat foarte multe prietenii între participanţi”, a declarat Vajda Lajos.

Festivalurile vor avea loc în zilele de 10 şi 11 octombrie a.c., iar deschiderea va fi marcată printr-o paradă a membrilor Ordinului Cavaleresc Gastronomic „Transylvania”, ce reuneşte peste o sută de bucătari profesionişti şi amatori, care vor defila pe străzile municipiului Sfântu Gheorghe.

Vajda Lajos, Mare Maestru al Ordinului, a precizat că organizaţia a fost constituită în anul 2010, după un model preluat din Ungaria, iar ceea ce-i leagă pe aceşti cavaleri este pasiunea pentru gastronomie. O parte dintre membrii Ordinului au fost selectaţi dintre câştigătorii concursurilor gastronomice desfăşurate de-a lungul ultimilor ani. De altfel, Parada cavalerilor va fi urmată de o ceremonie de iniţiere a noilor membri ai Ordinului, care vor jura să apere cu „străşnicie şi nobleţe tradiţia gătitului în aer liber”.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.