ACTUALITATE 6 februarie 2020

Peste 330 gospodării covăsnene rămase fără curent în urma furtunii de miercuri spre joi

de Covasna Media | 1562 vizualizări

Bilanțul codului portocaliu arată și trei drumuri închise și peste 40 de arbori doborâți de vânt

Având în vedere fenomenele meteorologice periculoase prognozate de cod portocaliu emis de Administrația Națională de Meteorologie, efectivele MAI – pompieri, polițiști și jandarmi, precum și reprezentanții Secției Drumuri Naționale Sf. Gheorghe, reprezentanții Sucursalei de Distribuție Energie Electrică Covasna au fost la datorie în cursul nopții de 5-6 februarie 2020 pentru a sprijini comunitățile afectate de aceste fenomene.

Efectivele MAI au fost solicitate să intervină pe mai multe drumuri naționale din raza de competență pentru degajarea a peste 40 de copaci căzuți pe partea carosabilă, respectiv: pe DN 11 în zona Brețcu-Oituz, DN 2D Ojdula-Lepșa, DN 13E Zagon-Barcani, circulația fiind reluată și desfășurându-se în condiții normale, începând cu orele 23:30.

Direcția Regională de Drumuri și Poduri Brașov a acționat pe sectoarele de drumuri naționale cu 139 autoutilaje și au folosit 957 tone de material antiderapant.

Pentru a crea condiții de menținerea viabilității sectoarelor de drumuri naționale, au fost instituite restricții totale de trafic: pe DN 10, DN 11, DN 2D către Brașov și Buzău, pe drumurile naționale ce tranzitează aceste județe.

Din punct de vedere al alimentării cu energie electrică, au fost întreruperi în furnizarea energiei electrice în următoarele zone: Întorsura Buzăului, Barcani, Oituz și Sărămaș. Numărul consumatorilor nealimentați fiind de 336: 106 în Oituz și 230 în Sărămaș. Problemele au fost remediate, reluându-se alimentarea cu energie electrică începând cu orele 21:00 la toți consumatorii.

Având în vedere intervenția rapidă în teren și mobilizarea de forțe de care s-a dat dovadă în această perioadă, Instituția Prefectului – Județul Covasna mulțumește atât structurilor MAI (pompieri, jandarmi, polițiști), cât și reprezentanților celorlalte instituții (SDN, Electrica) și nu în ultimul rând Comitetelor Locale pentru Situații de Urgență din zonele afectate de fenomenele meteorologice periculoase.

(Sursa - Cancelaria prefectului)

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.