ACTUALITATE 2 februarie 2018

Peste 12.000 de intervenţii în şase ani de activitate ai SMURD, în judeţ

de Agerpres | 485 vizualizări

Serviciul Mobil de Urgenţă Reanimare şi Descarcerare (SMURD) împlineşte, joi, şase ani de activitate în judeţul Covasna, perioadă în care a participat la peste 12.000 de intervenţii.

„De-a lungul celor şase ani, personalul SMURD Covasna (...) a intervenit în 12.349 de cazuri medicale (...) În această perioadă, au fost asistate din punct de vedere medical 11.990 de persoane, dintre care 10.974 adulţi şi 1.016 copii. Din anul 2012 şi până în prezent, 123 de paramedici au fost pregătiţi pentru acordarea primului ajutor calificat, descarcerare şi operaţiuni de salvare, având competenţe în resuscitarea cardio-pulmonară şi acordarea primului ajutor în caz de traumă. Începând cu anul 2015, o parte din paramedicii covăsneni au trecut la un nivel superior de pregătire, iar după absolvirea unui curs, competenţele paramedicilor s-au extins cu abordul intravenos şi protezarea respiratorie“, a precizat, joi, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Covasna, sublocotenent Marius Tolvaj, pe pagina de socializare a instituţiei.

Potrivit acestuia, SMURD Covasna funcţionează în prezent cu cinci echipaje, respectiv patru ambulanţe tip B2 şi o autospecială de transport personal şi victime multiple.

Timpul mediu de răspuns la intervenţii a echipajelor SMURD Covasna a fost de 7,48 minute în 2017, faţă de 8,09 minute în 2016.

Pe 1 februarie 2012, au devenit operaţionale echipajele SMURD Sfântu Gheorghe, Târgu Secuiesc şi Întorsura Buzăului, iar pe 14 septembrie 2014 a fost inaugurat un punct de lucru SMURD la Breţcu, în cadrul Secţiei de Pompieri Târgu Secuiesc.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.