ACTUALITATE 3 iunie 2022

Peste 1.100 de lucrări, înscrise într-un concurs județean cu desene despre vânători

de Diana Pantelimon | 830 vizualizări

Concursul Județean de Desen organizat de Asociația „Vadon“ și-a desemnat câștigătorii. Din 1.191 de creații primite, 50 au fost selectate pentru premiere. Ceremonia oficială va avea loc în data de 7 iunie a.c., la ora 16:30, la Muzeul Cinegetic din Sfântu Gheorghe. 

Juriul a fost alcătuit din 5 membri, iar munca lor nu a fost deloc ușoară pentru selecția celor mai frumoase desene. În vederea premierii au fost selectate 50 de lucrări, iar concurenții au fost deja anunțați.

„Decernarea premiilor va avea loc săptămâna viitoare pe 7 iunie și doar atunci vom putea dezvălui și rezultatele publicului larg“, a spus pentru Observatorul de Covasna-CovasnaMedia.ro directorul Asociaţiei „Vadon” din Sfântu Gheorghe, Demeter János.

Până în data de 20 mai a.c. copiii s-au putut înscrie cu desenele creații proprii respectând temele și cerințele concursului. Tematicile ediţiei din acest an au fost „Vânătorul și familia sa“ și „Vânătorul din povești“, unde vânătorul să fie figura centrală, desenat din față. Recomandarea organizatorilor a fost ca în creație să apară animale sălbatice, câini de vânătoare, precum și pădure.

Corcursul a fost organizat în parteneriat cu Inspectoratul Școlar al Județului Covasna.

„Mulţumim celor 1191 copii care s-au înscris în concurs şi îi felicităm din inimă!

Mulțumim juriului pentru răspunderea asumată şi munca minuțioasă!

Mulțumim Inspectoratului Şcolar Județean Covasna pentru parteneriat!“, este mesajul asociației postat ieri pe Facebook.

Concursul se află la a șaptea ediție și se adresează copiilor de grădinițe, elevilor din clasele primare și din clasele gimnaziale de pe raza județului Covasna.

Lucrările câștigătoare vor fi expuse pe o perioadă de un an în cadrul Expoziției Cinegetice, iar restul desenelor vor putea fi admirate de către vizitatori în dosarele speciale expuse în incinta muzeului.

Participarea numeroasă nu este o premieră în cazul acestui concurs, care s-a bucurat de succes și în alți ani, ca de pildă anul 2016, când au fost înscrise peste 1.600 de lucrări.

Sursa foto: Facebook/Vadon Egyesület

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.