ACTUALITATE 3 aprilie 2016

Peste 1.200 de lucrări înscrise pentru Bienala de Grafică

de Covasna Media | 625 vizualizări

Un număr de peste 1.200 de lucrări, realizate de 507 artiști grafici din 41 de țări au fost înscrise la ediţia cu numărul IV a Bienalei de Grafică de la Sfântu Gheorghe. Potrivit organizatorilor, în anul 2014, la Bienală s-au înscris 783 de lucrări din 32 de ţări.

„Cred că Bienala de Grafică s-a maturizat. Au ajuns lucrări şi din Guam. Asupra modului de jurizare, trebuie să vă spun că am jurizat cu „da” sau „nu”, ca să vedem care sunt lucrările care vor fi incluse în această Bienală. Au rămas 300 de lucrări din 1200, iar dintre acestea, doar 250 rămân şi în catalog şi în expoziţie. A trebuit să luăm această decizie pentru a corespunde cu spaţiul de expunere pe care îl avem disponibil pentru luna octombrie”, a spus Siklódi Zsolt, artist plastic, președintele juriului și curatorul bienalei.

Din juriul care a evaluat lucrările au mai făcut parte şi Erőss István, artist grafician, șeful de catedră al Institutului de Arte Vizuale din cadrul Școlii Superioare Eszterházy Károly din Eger, Ungaria, dr. Kaja Renkas, artist grafician, colaborator al Institutului de Arte din cadrul Universității din Silesia, Katowice, dr. Szepessy Béla, artist grafician, coordonatorul Institutului de Cultură Vizuală din cadrul Școlii Superioare din Nyíregyháza, Ungaria, Szurcsik József, pictor, prorector responsabil cu educația la Universitatea Națională de Arte Plastice din Ungaria, Ovidiu Tarța, artist grafician, asistent universitar la Universitatea de Artă și Design, Cluj, Vécsi Nagy Zoltán, istoric de artă, coordonatorul Centrului de Artă din Transilvania.

Artistul grafician Erőss István a precizat, în cadrul unei conferinţei de presă, faptul că o latură foarte importantă a ediţiei din acest an a fost aceea că nu s-a mai pus problema strict pe tehnică, ci mai degrabă pe profesionalism.

Premii în valoare totală de 5.000 de euro

Marele premiu al Bienalei de Grafică este de 2.000 de euro. Mai mult, încă trei premii, în valoare de 1.000 de euro fiecare, vor ajunge la cei mai buni artişti.

Bienala de Grafică ajunsă la ediția a 4-a este organizată de Consiliul Județean Covasna, Consiliul Județean Harghita, Centrul de Cultură al Județului Covasna, Centrul Cultural și de Arte – Lăzarea.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.