ACTUALITATE 24 ianuarie 2011

Persoane decedate găsite de ISU în două apartamente

de Covasna Media | 42 vizualizări

În acest sfârşit de săptămână Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Mihai Viteazul” a fost solictat pentru deblocarea uşilor a două apartamente şi pentru stingerea unor incendii.

Vineri la prânz, pompierii au fost solicitaţi pentru deblocarea uşii unui apartament din Târgu Secuiesc deoarece persoana din interior nu mai răspundea. Un echipaj de prim ajutor şi descarcerare s-a deplasat la faţa locului unde a spart geamul de la balcon şi a pătruns în apartament pentru a debloca uşa de pe interior. În apartament a fost găsită o persoană decedată în vârstă de 67 de ani.

Aceeaşi situaţie a fost întâlnită şi la Sfântu Gheorghe în cursul dimineţii de duminică. Pompierii au fost solicitaţi să deblocheze uşa unui apartament din strada Romulus Cioflec, cartierul Ciucului. Având în vedere faptul că locuinţa era situată la parterul blocului, pompierii au pătruns foarte uşor în locuinţă pentru a rezolva situaţia pentru care au fost chemaţi. Au deblocat geamul de la dormitorul apartamentului, iar în incintă au găsit o persoană de 71 de ani, decedată.

O noapte, două incendii

Sâmbătă seară, dispeceratul ISU a fost solicitat pentru stingerea unui incendiu produs într-un apartament de pe strada Avântului din municipiul Sfântu Gheorghe. Persoanele care au anunţat evenimentul au spus că au observat fum ce ieşea din apartament, iar pentru a preveni eventuale evenimente nefeticite au apelat pompierii.

La momentul sosirii pompierilor ardeau mai multe aparate electrocasnice din bucătăria apartamentului existând pericolul extinderii incendiului la întreaga locuinţă şi la cele învecinate. Cauza probabilă a incendiului este un aparat de gătit electric lăsat nesupravegheat de către proprietar.

Duminică dimineaţa, pompierii au fost solicitaţi şi pentru stingerea unui incendiu produs la un atelier din staţiunea Covasna.

Un echipaj al secţiei din Târgu Secuiesc şi alte două echipaje din cadrul Serviciului Voluntar din staţiunea Covasna s-au deplasat la faţa locului pentru a limita extinderea incendiului la casa de locuit şi la cele două autoturisme aflate lângă atelierul mecanic.

În urma incendiului au ars acoperişul atelierului (aproximativ 76 de mp), cinci mc de lemn depozitat în podul atelierului, 300 de kilograme de fân, un autoturism aflat în atelier precum şi piese auto folosite în atelier.

În urma investigaţiilor pompierilor militari şi voluntari s-a ajuns la concluzia că focul a pornit cel mai probabil de la un scurt circuit al unui cablu electric defect.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.