ACTUALITATE 24 iunie 2019

Percheziţii în trei judeţe la persoane suspectate de contrabandă cu ţigări

de Covasna Media | 1605 vizualizări

Doi bărbaţi au fost plasaţi sub control judiciar

Poliţiştii din Braşov au făcut 14 percheziţii în trei judeţe, la persoane suspectate de contrabandă cu ţigări. Mai multe persoane sunt suspectate că ar fi vândut către diverse persoane din municipiul Braşov şi din localităţile învecinate ţigări de provenienţă Ucraina, fără timbru de accizare.

”Poliţiştii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Braşov - Serviciul de Investigare a Criminalitaţii Economice, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria  Braşov, au efectuat 14 percheziţii, la data de 22 iunie a.c., în judeţele Braşov, Covasna şi Suceava, într-un dosar penal de contrabandă. Activităţile s-au desfăşurat la locuinţele mai multor persoane cu privire la care exista bănuiala că, în perioada martie-iunie 2019, ar fi deţinut la domiciliile lor şi ar fi vândut către diverse persoane din municipiul Braşov şi din localităţile învecinate ţigări de provenienţă Ucraina, fără timbru de accizare, deşi cunoşteau faptul că acestea provin din contrabandă”, a anunţat, luni, Poliţia Română.

 

 

Sursa citată a precizat că, în urma percheziţiilor, au fost descoperite şi ridicate aproximativ 7.600 de pachete de ţigări (peste 150.000 de ţigarete de contrabandă),  precum şi 574 de litri de alcool, nemarcat fiscal cu timbru de acciză, pentru care nu există documente legale de provenienţă şi care era deţinut în afara antrepozitului fiscal.

De asemenea, au fost indisponibilizaţi 43.000 de lei, cu privire la care există indicii că provin din comercializarea ilegală de ţigări.

Poliţiştii au condus la audieri şase persoane, iar, în urma probatoriului administrat, au reţinut, pentru 24 ore, doi bărbaţi, de 51, respectiv 52 de ani, din judeţul Suceava şi judeţul Braşov.

Aceştia au fost introduşi în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al I.P.J. Braşov, iar, la data de 23 iunie a.c., Parchetul de pe lângă Judecătoria Braşov a dispus, faţă de ei, măsura controlului judiciar.

Acţiunea a fost efectuată cu sprijinul Direcţiei Operaţiuni Speciale, Serviciului Criminalistic Braşov, Poliţiei Municipiului Braşov, serviciilor pentru acţiuni speciale Braşov şi Covasna, Serviciului de Investigare a Criminalitaţii Economice Suceava şi jandarmilor din cadrul I.J.J. Suceava.

News.ro

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.