ACTUALITATE 24 decembrie 2010

Pentru un zâmbet de copil

de Covasna Media | 58 vizualizări
E vremea colindelor. A sărbătorilor. Sărbători care, din păcate nu pentru toată lumea sunt aşa de fericite cum le vedem în reclame. Dar este şi vremea minunilor. Minuni care îmbracă diferite forme. Anul acesta, 60 de copii din oraşul nostru au văzut o astfel de minune. Când se aşteptau mai puţin, au primit un cadou nesperat, prin nişte oameni inimoşi care sunt membrii unui club din Sfântu Gheorghe: Kiwanis. Dar ce este acest club?

E vremea colindelor. A sărbătorilor. Sărbători care, din păcate nu pentru toată lumea sunt aşa de fericite cum le vedem în reclame. Dar este şi vremea minunilor. Minuni care îmbracă diferite forme. Anul acesta, 60 de copii din oraşul nostru au văzut o astfel de minune. Când se aşteptau mai puţin, au primit un cadou nesperat, prin nişte oameni inimoşi care sunt membrii unui club din Sfântu Gheorghe: Kiwanis. Dar ce este acest club? Cine sunt membrii săi? Nominal nici nu contează! Contează că sunt nişte oameni inimoşi, a căror regulă de aur este „Poartă-te cu alţii aşa cum ai vrea să se poarte alţii cu tine” iar deviza lor: „Să servim copiii lumii”. Membrii Kiwanis sunt voluntari, responsabili şi de bună credinţă care doresc să construiască împreună o comunitate umană mai bună. Prin organizarea de diferite acţiuni caritabile, prin obţinerea celor 2% din impozit de la diverse personae, în general colegi ai membrilor, am reuşit să facem posibilă minunea din zilele de 15 respectiv 16 decembrie. Miercuri, 15 decembrie, a avut loc o ceremonie de înmânare a burselor Kiwanis la colegiul “Miko”. Elevii de la Liceul Teoretic „Szekely Miko“ şi de la Liceul Teoretic Reformat, alături de diriginţii lor, într-un decor amenajat cu grijă de organizatori, s-au bucurat de câteva clipe de neuitat.

Joi a venit rândul celor de la C. N. “Mihai Viteazul”, Liceul de Artă, Grup Şcolar “Constantin Brâncuşi”, Grup Şcolar “Gámán János”, şi nu în ultimul rând Liceul „Mikés Kelemen” să se bucure de atmosfera de sărbătore creată în sala de festivităţi din cadrul liceului „Mikés Kelemen”. Au fost clipe emoţionante atât pentru elevi cât şi pentru profesorii lor, dar mai ales pentru membrii clubului Kiwanis, care pe această cale le mulţumesc tuturor celor care au făcut posibile aceste momente.

Elevii care au beneficiat de bursele Kiwanis, sunt elevi cu situaţii sociale dificile, dar care au înţeles că învăţătura este calea corectă de urmat, şi care împotriva tuturor greutăţilor se străduiesc să dea tot ce este mai bun în ei pentru a avea rezultate şcolare cât mai bune. Martori în acest sens sunt profesorii şi diriginţii lor.

Poate unii se întrebă care este răsplata membrilor Kiwanis pentru munca lor? Mai ales că majoritatea membrilor sunt cadre didactice... Nici nu vă imaginaţi răspunsul! Zâmbetul şi mulţumirea de pe feţele copiilor.

Prof. Claudia Rosin

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.