ACTUALITATE 27 octombrie 2015

Pentru suflete de cititor...

de Covasna Media | 691 vizualizări

Se întâmplă la noi în școală! În perioada 26-29 octombrie se marchează „Luna Internațională a Bibliotecilor Școlare” în Școala Gimnazială „Mihail Sadoveanu” Întorsura Buzăului prin diferite activități ce stârnesc interesul elevilor, motivându-i să citească mai mult și mai responsabil.

La nivelul instituției noastre, s-a conturat Proiectul „Suflet de cititor”, proiect pe care l-am coordonat şi care are rolul de a-i apropia pe elevi mai mult de bibliotecă, conștientizând importanța acesteia în dezvoltarea personală a fiecăruia. Proiectul implică organizarea unui concurs de afișe de promovare a lecturii, organizarea unui concurs de scrisori imaginare adresate bibliotecii și susținerea unor activități de prezentare a cărților preferate într-un mediu atractiv și potrivit temei abordate sub denumirea „Colțul cititorului”. Centrul de Documentare și Informare este „casa” ce ne oferă găzduire. De exemplu, luni, 26 octombrie, trei eleve au prezentat trei cărți diferite: „Black Beauty” de Anne Sewell, „Coliba unchiului Tom” de Harriete Beecher Stowe și „Orașe de hârtie” de John Green. Mi-a atras atenția în mod deosebit partea de încheiere a elevei care a prezentat romanul lui Green în care menționa că metafora titlului semnifică lipsa de viață a orașelor. Cu toții uităm că, de fapt, viața unui oraș e redată de oamenii înșiși. Nu trebuie să așteptăm ca orașul nostru să prindă viață, ci noi suntem cei care îi dau viață. Hai să încercăm să schimbăm ceva!

În această săptămână suntem mai ocupați decât într-o săptămână obișnuită: unii elevi pregătesc postere, scrisori, prezentări de carte, alții ascultă, sunt atenți și, stârniți de curiozitate, încep să își caute cărți de citit, profesorii de limba română ghidează elevii și evaluează produsele acestora din cadrul concursurilor, doamna bibliotecară ne găzduiește cu drag, alți colegi ne ajută la derularea optimă a proiectului demarat. Bineînțeles că nimeni nu va rămâne nerăsplătit: unii vor primi diplome, alții adeverințe, fiecare după felul în care s-a implicat în proiect.

Sperăm ca până la sfârșitul săptămânii să dublăm rândurile cititorilor, iar biblioteca noastră să fie loc de popas pentru mulți elevi ai școlii, care să o vadă cu alți ochi mai calzi, mai îngăduitori și mai curioși. Mai mult, sperăm ca la sfârșitul proiectului, fiecare dintre noi, mai mici sau mai mari, să-și găsească și să-și alinte sufletul de cititor cu... o carte.

Angelica Leu, profesor la Școala Gimnazială „Mihail Sadoveanu” Întorsura Buzăului

 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.