ACTUALITATE 16 februarie 2017

Pentru siguranța traficului rutier, polițiștii desfășoară acțiunea Truck&Bus

de Covasna Media | 433 vizualizări

În perioada 13-19 februarie, la nivel național se desfășoară acțiunea TRUCK&BUS pentru verificarea legalității transporturilor rutiere de persoane și mărfuri. Activităţile de control se desfășoară simultan în toate statele membre ale U.E., conform Planului de operațiuni al Organizației Polițiilor Rutiere din Europa (TISPOL), pentru prevenirea accidentelor rutiere.

Astfel, în perioada menționată polițiștii desfășoară acțiuni pentru reducerea numărului de accidente produse, în special, din cauza nerespectării normelor rutiere de către conducătorii autovehiculelor destinate transportului public de persoane și de către conducătorii autovehiculelor destinate transportului de marfă.

În cadrul acțiunilor sunt verificate autovehiculele destinate transportului rutier public de persoane cu capacitatea de transport mai mare de 8+1 locuri și cele destinate transportului de mărfuri având masa maximă totală autorizată mai mare de 3,5 tone. Polițiștii urmăresc depistarea transporturilor ilicite de mărfuri și persoane, prevenirea conducerii autovehiculelor sub influența alcoolului, purtarea centurii de siguranță, respectarea perioadelor de conducere și odihnă, a dimensiunilor de masă și gabarit, deținerea certificatului de competență profesională și a documentelor de transport, a inspecției tehnice periodice și a asigurării obligatorii de răspundere civilă.

La nivelul județului Covasna, în perioada 13-15 februarie, polițiștii rutieri au oprit în trafic și au verificat peste 150 de autovehicule făcând parte din categoriile vizate. În urma controalelor au fost aplicate 51 de sancțiuni contravenționale – 14 pentru nerespectarea limitelor legale de viteză și 9 pentru nepurtarea centurii de siguranță.

(IPJ Covasna)

 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.