ACTUALITATE 18 august 2009

Pentru ce sună lumea la 112: OZN-uri în faţa blocului şi oameni care intră pe gaura cheii

de Covasna Media | 578 vizualizări
Femei care se plâng că a intrat un bărbat pe gaura cheii şi nu mai vrea să iasă sau oameni care nu pot dormi pentru că extratereştrii fac zgomot sunt doar câteva dintre sesizările ciudate care ajung să fie semnalate la numărul unic de urgenţă 112.

Fie din plictiseală, fie din motive care ţin mai degrabă de natura sau dereglările psihice ale unor persoane, un număr mare de apeluri care ajung la 112 sunt departe de a fi urgenţe în sensul real al cuvântului şi pun pe drumuri forţele de ordine care în acel timp ar putea să intervină la un caz real. Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Covasna (IJP), Andrea Buzsi, a

Femei care se plâng că a intrat un bărbat pe gaura cheii şi nu mai vrea să iasă sau oameni care nu pot dormi pentru că extratereştrii fac zgomot sunt doar câteva dintre sesizările ciudate care ajung să fie semnalate la numărul unic de urgenţă 112.

Fie din plictiseală, fie din motive care ţin mai degrabă de natura sau dereglările psihice ale unor persoane, un număr mare de apeluri care ajung la 112 sunt departe de a fi urgenţe în sensul real al cuvântului şi pun pe drumuri forţele de ordine care în acel timp ar putea să intervină la un caz real.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Covasna (IJP), Andrea Buzsi, a prezentat ieri o listă întreagă de cazuri ciudate raportate la 112, şi care nu reprezentau urgenţe reale decât din punctul de vedere al reclamantului.

Dintre cele mai neobişnuite cazuri se numără cel al unei persoane care a chemat de nenumărate ori Poliţia spunând că un bărbat a intrat în apartamentul ei pe gaura cheii şi nu mai vrea să iasă din casă.

Potrivit acestei liste, multe dintre apeluri vin din partea pacienţilor internaţi la Spitalul de Psihiatrie din Sfântu-Gheorghe. Unii sunt nemulţumiţi pentru că nu este curăţenie, nu sunt îngrijiţi cum trebuie, nu sunt lăsaţi să doarmă singuri în cameră, sunt ţinuţi cu forţa, ba mai mult, li se fură şi ţigările şi nu li se dă apă minerală, spun reclamanţii.

Din seria apelurilor ciudate face parte şi cel al unei „autostopiste“ din Târgu-Secuiesc, care le-a cerut poliţiştilor să identifice maşina cu care a călătorit până acasă, pentru că ea a uitat în ea un bax cu pulpe de pui, sau o altă persoană a reclamat că un bărbat străin a intrat în casa sa şi nu a mai vrut să plece. Poliţiştii au constatat că, de fapt era vorba despre soţul femeii, pe care ea nu-l mai recunoştea.

O femeie din municipiu îi pune des în alertă pe oamenii legii pentră că, susţine ea, vecinul îi bagă un gaz toxic pe sub uşă şi pe ţeava de la baie, sau altul apelează la poliţişti de câte ori bea un pahar în plus şi îşi agresează soţia. Femeia pleacă de acasă, iar poliţiştii sunt rugaţi să o găsească şi să o aducă înapoi.

„Tot în Sf.Gheorghe poliţiştii au fost nevoiţi să intervină pentru că în faţa unui bloc a aterizat un OZN. Persoana care le-a cerut sprijinul nu putea să doarmă din cauza zgomotului pe care îl făceau extratereştrii (...) într-o singură noapte, o femeie din Covasna a apelat de mai bine de 40 de ori numărul unic de urgenţă reclamând că are microfoane în casă şi în telefoane, care o împiedică să ia legătura cu familia ei din Spania şi a solicitat intervenţia specialiştilor în vederea identificării şi anihilării acestora”, mai spune purtătărul de cuvânt al IJP.

În acest context, reprezentanta IJP a subliniat că serviciul 112 a fost realizat tocmai pentru situaţii de urgenţă şi le-a reamintit cetăţenilor că simplele certuri, un scandal vechi sau zgomotul paşilor de la vecinul de sus nu reprezintă urgenţe.

Ana Sidon

Teme articol: serviciul 112 OZN
Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.