ACTUALITATE 26 august 2015

Pedalează pentru... coşuri de baschet

de Mirela Cara | 162 vizualizări

Fundația Comunitară Covasna organizează în ziua de 18 septembrie cea de-a șasea ediție a acțiunii cicliste „Pedalează pentru un scop bun!”.

Prin acest proiect, organizatorii urmăresc să achiziționeze minimum opt panouri de baschet pentru terenurile de joacă din Sfântu Gheorghe, astfel încât atât tinerii, cât și adulții să se mobilizeze prin posibilitățile nou create de petrecere a timpului liber într-un mod sănătos și distractiv. „Am ales ca scop pentru ediția aceasta achiziționarea panourilor de baschet pe care o să le amplasăm în teritoriul terenurilor de joacă. Scopul nostru este să strângem bani ca să putem cumpăra cel puțin opt astfel de panouri”, a spus directorul executiv al fundației, Bereczki Kinga, care a adăugat că motivul pentru care, dintre toate propunerile de scop primite de la cetățeni pentru această ediție a evenimentului de ciclism, au ales panourile de baschet este acela că, pe de o parte, foarte multe dintre propuneri au fost pe direcția de stil de viață sănătos și amenajare de terenuri sportive, iar pe de altă parte, baschetul un joc de grup care poate asigura socializare.

Suma țintă planificată este de 12.000 lei. După fiecare 3.000 de lei strânși Fundația Comunitară Covasna va contribui cu 1.000 de lei din fondul de card comunitar, astfel încât suma finală ar putea ajunge la 16.000 lei, ceea ce ar putea permite achiziționarea a 10 panouri în total.

Înscrierile la eveniment au început deja și se mai pot face până vineri, 4 septembrie, atât online, pe platforma special creată în acest sens, http://tekej.hka.ro, cât şi personal la sediul Fundației Comunitare Covasna din Str. Bisericii nr.1/A. Taxa de participare este de 15 lei pentru adulți și 10 lei pentru copii.

Fiecare participant la eveniment va primi tricou inscripționat, apă minerală și dulciuri, iar cei mai rezistenți, care vor pedala mai mult de cinci ture, vor fi recompensați cu diplome și mici cadouri.

Valoarea de susținere a unui tur de „Pedalează pentru o cauză bună” este de 5 lei, bani pe care îi vor da susținătorii, nu participanții. Ciclistul care va aduna cea mai mare sumă va fi premiat! „Este foarte important ca oamenii să înțeleagă că pe lângă o experiență sportivă, plăcută, pe care o asigură acest cadru organizat, este și o acțiune de strângere de fonduri. Cei care se înscriu ca cicliști trebuie să nominalizeze o persoană sau mai multe persoane care contribuie la fiecare tură cu 5 lei, sprijin-suport”, a mai spus Bereczki Kinga, care a făcut totodată un apel către cei ce doresc să participe la eveniment să evite să se înscrie în ultima zi, pentru a evita aglomerarea și un consum de timp mai mare decât ar fi necesar.

Pedaleaza

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.