ACTUALITATE 20 noiembrie 2024

Pe ritm de tobe la „SepsiDrum” – Concurs Național de percuție

de Ana Chiricescu | 725 vizualizări

Școala Populară de Arte și Meserii organizează a doua ediție a Concursului Național de tobe „SepsiDrum”. În prima zi, vineri 22 noiembrie, vor avea loc repetițiile, iar concursul se va ține a doua zi, sâmbătă, pe 23 noiembrie de la ora 10:00 în sala ansamblului „3 Scaune”.  

„SepsiDrum”, primul concurs de tobe din cadrul unei Școli Populare din România, a luat naștere din dorința de a aduce ceva nou în peisajul cultural.

Școlile Populare din țară organizează tot felul de concursuri pentru cursantii lor. Pentru că, în cadrul Școlilor Populare au loc concursuri de muzică, de chitară, de canto și de dansuri, ne-am hotărât să facem un concurs de tobe. Din ceea ce știm noi, nici o Școală Populară de Arte și Meserii nu are un asemenea concurs. Anul trecut a fost prima ediție și au participat numai cursanții Școlilor Populare. Anul acesta am deschis acest concurs și pentru alți participanți care învață tobe fie în privat, fie în Școli Populare sau la diferite cluburi”, ne-a spus directorul Școlii Populare de Arte și Meserii, Gaj Nándor.

Concurenții provin din județul Covasna, dar și din zone mai îndepărtate, precum Brăila și Satu Mare. Evenimentul se desfășoară pe parcursul a două zile: vineri 22 noiembrie, sunt programate repetițiile alături de trupă, iar sâmbătă 23 noiembrie, începe competiția propriu-zisă.

Spectacolul va avea loc în sala Ansamblului „3 Scaune", cu intrarea pe lângă Teatrul „Tamási Áron". Publicul este invitat să asiste la concurs începând cu ora 10:00, iar festivitatea de premiere va avea loc în aceeași zi, de la ora 18:30. Intrarea este liberă.

Participanții vor concura în două categorii: începători și avansați. Fiecare toboșar va interpreta două piese - una selectată de profesorul Pál Gábor care este și organizatorul concursului și cea de-a doua, selecție proprie. Toate interpretările vor fi susținute live, acompaniate de o trupă.

Juriul este format din personalități ale muzicii, printre care Marius Popa, alături de alți doi experți în domeniu, Dragoș Rădulescu și Sárosi Péter.

Dacă îți plac tobele sau muzica live nu rata ocazia de a descoperi, poate, viitorii toboșari ai României. 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.