ACTUALITATE 17 ianuarie 2020

Pe ce vor să cheltuie autoritățile banii în 2020

de Daniela Luca | 1026 vizualizări

Oamenii sunt invitați să participe la dezbaterea publică privind bugetul local 

Proiectul de buget al municipiului Sfântu Gheorghe se află în dezbatere publică până la data de 30 ianuarie a.c.. Datorită faptului că Primăria va avea mai mulți bani în acest an decât până acum, primarul Antal Árpád se declară optimist în ceea ce privește mersul lucrurilor. Acesta spune că „se va efectua un pas înainte în fiecare domeniu”. Bugetul va fi aprobat de Consiliul Local pe 31 ianuarie.

Edilul a precizat în cadrul unei conferințe de presă că bugetul pe anul curent ar fi cel mai promițător din ultimii 30 de ani. Acest fapt se datorează în mare parte creșterii impozitului pe venit, dar și sumelor din fonduri europene care ar urma să intre în buget.

„Astăzi am lansat în dezbatere publică bugetul pe anul 2020. Este un moment istoric în administrația publică din România. Practic avem șansa pentru prima oară din câte știu eu ca în ianuarie să avem buget. (...) Pe 31 ianuarie, vineri, vom adopta bugetul pe anul 2020. Este un buget care mă face să fiu optimist și pot să vă spun că în fiecare domeniu vom putea face un pas înainte în acest an. Va fi un buget mai bun decât cel din anul trecut. Asta pe de o parte se datorează faptului că veniturile din impozitul global cresc cu aproximativ 20% conform estimărilor noastre și ale celor de la finanțe. Respectiv, anul acesta vom putea atrage și fonduri europene. Deci cu siguranță va fi cel mai mare buget de până acum al municipiului Sfântu Gheorghe de după Revoluție. Nu în ultimul rând, este important să menționăm faptul că am intrat în acest an fără să avem credite, fără să avem datorii, cu o sumă destul de semnificativă în fondul de rezervă. Deci practic doar birocrația și procedurile ne stau în cale să rezolvăm toate acele probleme pe care dorim să le rezolvăm în oraș. (...) Cu siguranță vom putea face un pas înainte în fiecare domeniu, deci nu va fi regres în niciun domeniu de activitate”, a spus joi, 16 ianuarie, primarul Antal Árpád. 

Astfel, fondul de rezervă este 15,5 milioane de lei, iar bugetul pe anul 2020 însumează 132 de milioane de lei. 

În ceea ce privește defalcarea sumelor, edilul a precizat că nu va face specificații concrete înainte ca bugetul să fie aprobat. 

Cei care vor să consulte proiectul bugetului local, programul de investiții, proiectul bugetului finanțat din venituri proprii și subvenții, respectiv proiectul bugetului fondurilor externe nerambursabile, pot accesa site-ul  www.sfantugheorgheinfo.ro.  

Eventualele propuneri, sugestii, opinii exprimate în scris, se pot depune la Compartimentul Relații cu Publicul, Informaţii, Registratură sau la adresa e-mail: tunde.balint@sepsi.ro până la data de 30 ianuarie 2020. Acestea trebuie să conțină numele, prenumele, domiciliul și numărul de telefon al semnatarului. 

Bugetul pentru anul 2020 va fi aprobat de Consiliul Local pe 31 ianuarie.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.