ACTUALITATE 12 iunie 2016

Pe cărările simțurilor

de Covasna Media | 453 vizualizări

Cu ocazia Zilei Copiilor, în data de 1 iunie a avut loc inaugurarea festivă a proiectului derulat de Fundația LAM împreună cu Grădinița cu program prelungit „Gulliver”, finanțat de către MOL România şi Fundaţia pentru Parteneriat, intitulat Grădina simţurilor.

În cadrul componentei „Spaţii verzi urbane” se acordă anual finanțare proiectelor care își propun reabilitarea sau crearea de spații verzi și desfășurarea activităților de educație ecologică în rândul comunităților locale derulate de ONG-uri în parteneriat cu diferite instituții. În acest proiect s-a dorit ca printr-un mod didactic special adaptat categoriei de vârstă a copiilor, cei mici să fie conduși spre cunoașterea și iubirea naturii, dar și spre conștientizarea necesității de înfrumuseţare a spaţiului urban prin conectarea armonioasă a moştenirii naturale cu cel construit, și prin educaţia ecologică. Așadar, grădina a fost amenajată în așa fel încât în spaţiul verde copiii să fie stimulați senzorial pe diferite căi. Simţul vizual este trezit de flori şi fructe, dar totodată și prin observarea păsărilor care se odihnesc pe aceste plante. Simţul gustativ este activat de către arbuştii de coacăz roşu şi negru, respectiv agrişe, prezenţi în labirint, şi de către pomii fructiferi plantaţi. Pentru perceperea mirosurilor au fost plantate plante aromatice, mirodenii în „Grădina miresmelor”. Simţul mecanoreceptor este încurajat prin Aleea terapeutică. Auzul este stimulat în alt colț al grădinii, fiind cel mai liniştit loc din curte, unde au fost amplasate pe arborii deja existenţi clopote de vânt fabricate din diverse materiale reciclabile. Totodată, au fost montate și patru panouri interactive care prezintă flora şi fauna prezente în grădină.

Festivitatea de inaugurare a avut loc în curtea interioară a Grădiniţei „Gulliver”, în prezenţa copiilor, părinţilor şi educatoarelor. După salutarea celor prezenţi de către directoarea grădiniţei, au mai luat cuvântul directorul Fundaţiei LAM, viceprimarul municipiului Sfântu Gheorghe, Sztakics Eva, respectiv reprezentantul Inspectoratului Școlar al Judeţului Covasna. Copiii s-au pregătit cu cântece şi dansuri populare, jocuri tradiţionale şi poezii. După tăierea panglicii toţi cei prezenţi au fost invitaţi să parcurgă potecile Grădinii simţurilor.

Foto: http://www.lamilieni.ro/galerie/reszletek/154/

Fundaţia LAM

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.