ACTUALITATE 9 aprilie 2009

Patronul Club Cinema, Gigi Iliescu, acuză un abuz al Primăriei, al Ministerului Culturii, al RADEF

de Covasna Media | 372 vizualizări
Pe de altă parte, Gheorghe Iliescu spune că imobilul „nu va fi niciodată al Primăriei” şi a adus în sprijinul său şi hotărârea definitivă a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, pe baza legii de privatizare a cinematografelor nr. 346, potrivit căreia avea dreptul de a cumpăra cinematograful. Potrivit acestuia, hotărârea „obligă pârâta” la încheierea unui contract de vânzare cumpărare privind activele cinematograf Arta şi clădirea administrativă. Procesul a

Pe de altă parte, Gheorghe Iliescu spune că imobilul „nu va fi niciodată al Primăriei” şi a adus în sprijinul său şi hotărârea definitivă a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, pe baza legii de privatizare a cinematografelor nr. 346, potrivit căreia avea dreptul de a cumpăra cinematograful. Potrivit acestuia, hotărârea „obligă pârâta” la încheierea unui contract de vânzare cumpărare privind activele cinematograf Arta şi clădirea administrativă. Procesul a durat câţiva ani şi s-a finalizat cu o sentinţă definitivă în favoarea lui Gheorghe Iliescu.

Acesta spune că tot ceea ce se întâmplă în cazul încercărilor de preluare a clădirii Cinema Arta nu este decât un „abuz din partea Primăriei, a România Film şi a Ministerului Culturii”, care nu respectă legea şi Constituţia, respectiv sentinţele rămase definitive în acest caz.

„Pot face demersuri unde vor, nu va fi niciodată al Primăriei, am sentinţă definitivă. Este unicat în ţară faptul că imobilul a rămas cinematograf, nu şi-a schimbat profilul. Legea cinematografelor a fost făcută pe genunchi, băgată pe sub uşă. Este un abuz din partea Primăriei, a România Film, a Ministerului Culturii, prin minciună au semnat protocolul de transfer, nu se respectă legea şi Constituţia”, a declarat patronul Club Cinema.

El a subliniat că deşi a dorit să ruleze filme şi a făcut demersuri în acest sens la România Film, nu a reuşit să facă acest lucru şi nu i s-a răspuns la adresele înaintate în acest scop.

Gheorghe Iliescu este cu atât mai nemulţumit cu cât a investit de când a închiriat imobilul sute

de mii de euro, amintind că acum 12 ani clădirea era într-o stare precară.

„Cum să mă dea afară, să vină în 2010 când expiră contractul! Voi face eu teatru românesc, care e problema, teatru naţional, unde să intre toţi (...) cum să dai un patrimoniu care se plăteşte, se amortizează, să-l dai gratuit?!”, a mai spus Iliescu. Acesta a completat că plăteşte lunar o chirie de 800 de euro, şi nu de 300 aşa cum s-a vehiculat.

Ana Sidon

Teme articol: cinematograf Arta Club Cinema
Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.