ACTUALITATE 24 mai 2024

Partidul Național Liberal împlinește astăzi 149 de ani (P)

de Covasna Media | 1490 vizualizări

Partidul Național Liberal împlinește astăzi 149 de ani. În aproape un veac și jumătate, PNL a fost prezent și activ la toate evenimentele importante în care s-a construit România pe care o știm astăzi. Liberalii au fost motorul politic care a demarat sau a deblocat momente de cotitură pentru istoria noastră: independența, Marea Unire, reformele agricole, economice sau educaționale.

Istoria României din acești ultimi 149 de ani s-a scris simultan cu cea a partidului nostru. Încă din perioada cluburilor politice care au precedat fondarea PNL, de câte ori țara a avut un premier liberal, au fost înregistrate evoluții economice sau reforme structurale. În perioada ilegalității impuse de regimul comunist, fruntașii liberali au suferit și au murit alături de românii aruncați în închisori. Renașterea țării după Revoluția din decembrie 1989 a marcat și revenirea în viața politică a Partidului Național Liberal.

Suntem și astăzi la fel de aproape de români și la fel de fermi în a apăra interesele României. La mulți ani, liberali! La mulți ani, PNL! – Nicolae Ionel Ciucă

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.