ACTUALITATE 28 august 2016

Participare covăsneană la Hargita Trail Running 2016

de Covasna Media | 260 vizualizări

Sâmbătă 27.08.2016 în organizarea Asociaţiei „Feel Good” staţiunea Harghita Mădăraş a fost gazda concursului internaţional de X-Trail (alegări montane) Hargita Trail Running 2016, ajuns în acest an la ediţia a IV-a.

La startul acestei competiţii de anduranţă, organizată în mulţii Harghitei pe două trasee distincte, maraton (42 km) şi cros (15 km), s-au aflat şi sportivii nou înfiinţatei secţii de X-Trail (alergări montane) din cadrul Şcolii de Gimnastică „Botos Liviu” din Sfântu Gheorghe. Sportivii care ne-au reprezentat la această competiţie au fost: Ana-Maria Popa, Codrin Sotea, Radu Măciucă şi Liviu Botos. Cele mai bune rezultate au fost obţinute de Ana-Maria Popa care la proba de cros categoria 14-17 ani feminin a reuşit să cucerească medalia de argint şi Codrin Sotea care la proba de cros categoria 14-17 ani masculin s-a clasat pe locul V.

Hargita Trail Running este un concurs de alergări montane, organizat în munţii Harghitei. Traseele sunt neamenajate şi neprotejate, folosesc drumuri publice şi forestiere, poteci marcate şi nemarcate, văi abrupte, zone accidentate, stânci eruptive, poteci printre jnepeni şi coacăze negre, printre brazi şi pe lângă izvoarele apărute din subsol. Traseele conduc la cele mai înalte patru vârfuri ale munţilor Harghitei, oferind o privelişte mirifică asupra lanţului Carpaţilor Meridionali. Aceasta competiţie face parte din Circuitul Carpaţilor, circuit care cuprinde un număr de 11 competiţii de alergări montane de anduranţa organizate în Munţii Carpaţi.

„Sunt foarte mulţumit că am reuşit să înfiinţez această secţie în cadrul Şcolii de Gimnastică „Botos Liviu”. În scurta perioadă de când m-am întors acasă, am reuşit, iată, să avem şi o echipă şi deasemenea să obţinem şi prima medalie. Aşteptăm cu drag pe toţi cei pasionaţi de X-Trail din Sfântu Gheorghe să ni se alăture. Sper să avem rezultate din ce în ce mai bune cu această secţie dar şi cu cele pe care doresc să le înfiinţez în viitor” ne-a declarat Liviu Botos.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.