ACTUALITATE 5 august 2014

Părinții pot verifica printr-un test simplu dacă ghiozdanul copilului lor este prea greu

de Agerpres | 179 vizualizări

Părinții pot verifica dacă ghiozdanul copilului lor este prea greu printr-un test simplu, susține un fizioterapeut german.

Cu ghiozdanul în spate, copilului i se cere să stea într-un picior și să-și țină echilibrul. Dacă reușește să facă acest lucru, atunci este puțin probabil ca mușchii spatelui copilului să fie suprasolicitați, spune Cornelia Goetz, fizioterapeut în Breitnau.

Ea respinge vechea regulă a intui­ției aplicată de mulți părinți, conform căreia ghiozdanul nu trebuie să cântărească mai mult de 10 la sută din greutatea corporală a copilului, relatează DPA.

De fapt, Goetz subliniază că băieții și fetele sănătoase pot transporta fără probleme ghiozdane cu până la o treime din greutatea corpului lor. Într-o epocă în care copiii fac prea puțin exerciții fizice, căratul ghiozdanului poate fi un lucru bun.

Specialista germană recomandă să nu li se dea copiilor ghiozdane troler pentru a-și transporta manu­alele. Deși acestea preiau sarcina greutății de pe spatele și umerii copilului, a trage un ghiozdan cu roți poate provoca ușor o răsucire ne­natu­rală a șoldurilor și coloanei vertebrale.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.