ACTUALITATE 20 decembrie 2016

Părintele Vasile Antonie din Vâlcele, numit oficial „cel mai iubit preot din judeţ”

de Covasna Media | 13642 vizualizări

Părintele Vasile Antonie Tămaş din localitatea Vâlcele a primit marţi, 20 decembrie, la Bucureşti distincţia de „consilier internaţional” al Fundaţiei Internaţionale „Omenia” şi titlul de „cel mai iubit preot din judeţul Covasna”.

„Am fost prezentat cu titlul de „cel mai iubit preot din judeţ” datorită activităţilor mele în special din mediul online, dar şi din mediul fizic. Distincţia, recunoscută de Instituţia Preşedintelui, mi-a fost oferită de Minodora Ilie, preşedintele şi membru fondator al Fundaţiei „Omenia”. Această recunoaştere cu legitimaţie de consilier internaţional este una dintre cele mai importante distincţii pe care statul român le dă prin aceste Fundaţii de interes internaţional”, ne-a declarat părintele Vasile Antonie.

Acesta a mai precizat că evenimentul i-a prilejuit întâlnirea cu importanţi oameni ai societăţii româneşti. „Printre oamenii de seamă cu care m-am întâlnit aici şi cu care am luat personal legătura sunt şi consilierul local din Bucureşti, Ionel Constantin, dar şi unul dintre cei mai buni avocaţi din capitală, Silviu Mutulescu, profesor la Facultatea de Drept”, a spus preotul covăsnean.

Tânărul preot Vasile Antonie Tămaș, fiul părintelui Ioan Tămaș Delavâlcele, a fost supranumit „părintele rock”, şi asta după ce a luat apărarea tinerilor morți și răniți în urma tragediei petrecută la concertul rock din clubul Colectiv. În prezent, acesta are peste 13.400 de urmăritori pe Facebook, spaţiul de socializare pe care acesta îl foloseşte pentru a îndemna oamenii din toate colţurile lumii la fapte bune.

În luna iunie a acestui an, acesta a lansat, prin intermediul reţelei de socializare Facebook, campania „Un român pentru România”, care s-a bucurat de rezultate deosebite. De atunci şi până în această lună 76 de copii au fost salvaţi de la avort şi sute de familii sărace au fost sprijinite, atât de însuşi părintele Vasile Antonie, cât şi de cei care i-au ascultat îndemnurile. În luna aceasta, luna cadourilor, zeci de copii au primit daruri de la tânărul preot din Vâlcele.

Potrivit unei postări de pe Facebook din luna septembrie, la 12 săptămâni după iniţierea campaniei „Un român pentru România”, bilanţul ajunsele la 215 familii sărace ajutate cu alimente, mobilă, haine şi bani, 23 de oameni cu diferite boli grave ajutaţi, 3 mame cu chirii achitate pe un an, zeci de conştiinţe trezite şi peste 40 de copii salvaţi de la avort. Acum, două luni mai târziu, numărul acestora din urmă s-a dublat, semn că această campanie prinde tot mai mult contur.

Potrivit Agerpres, părintele Vasile Antonie Tămaş a mai precizat în debutul campaniei că îşi doreşte să construiască „un aşezământ pentru pruncii abandonaţi” pe un teren de aproape două hectare ce aparţine parohiei pe care o păstoreşte împreună cu tatăl său, părintele Ioan, teren aflat în vecinătatea DN 13 E, ce leagă staţiunea Vâlcele de municipiul Sfântu Gheorghe, în care copiii vor fi crescuţi şi educaţi în spirit „tradiţionalist” şi „patriotic”.

Vasile Antonie Tămaș s-a născut în 1989. În 2008 a absolvit Colegiul Național Mihai Viteazul din Sfântu Gheorghe. În 2012 a absolvit Facultatea de Teologie „Andrei Șaguna” din Sibiu, în timpul studenției activând într-o formație rock. În 2014, a absolvit masterul din cadrul aceleiași facultăți. Din 2012 este profesor de religie la Şcoala Generală din Vâlcele. În iunie 2015 a fost hirotonit diacon, iar în noiembrie 2015 a devenit preot în parohia din Vâlcele, preot doi, cum îi place să-i spună. Are patru cărți publicate.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.