ACTUALITATE 12 februarie 2010

Părerea mea...

de Covasna Media | 247 vizualizări

Adio, halucinaţii legale! Magazinele de vise din toată ţara ar urma să tragă obloanele în scurt timp, după ce Guvernul a aprobat o ordonanţă de urgenţă care interzice comercializarea produselor etnobotanice. Practic, este vorba despre 27 de substanţe şi 9 plante care sunt asimilate drogurilor.

Conform specialiştilor, aproape 98% din produsele etnobotanice care se vând în magazinele de profil prezintă pericol pentru sănătate, fiind vorba de plante cu efect halucinogen, dar şi de plante obişnuite, stropite cu substanţe interzise. Astfel de magazine se găsesc şi la noi în Sfântu-Gheorghe sau în judeţ şi dintre cei întrebaţi am găsit puţini care să spună că ar fi bine ca ele să rămână pe piaţă, iar în general oamenii nici nu au fost prea vorbăreţi pe această temă. Să fi fost frigul de vină…

12feb2010-vox-szilardSzilard, 24 de ani, student

„Nu mă interesează pur şi simplu, eu ştiu ce vreau eu. Omul trebuie să înţeleagă ce e bun pentru el şi ce nu. Dacă e bun pentru el, să folosească, dacă nu e bun pentru el, să nu folosească. E simplu”.

.

.

.

12feb2010-vox-egely_zitaEgely Zita, 23 de ani, vânzătoare

„Am auzit şi eu despre asta, n-am văzut, n-am folosit aşa ceva, dar e bine dacă le închid, e ceva legal, dar e la fel ca un drog, tot e periculos”

.

.

.

Emma, 44 de ani

„Cred că e bine că se închid aceste magazine, pentru că problemele trebuie rezolvate real, nu prin folosirea de halucinogene sau nu ştiu ce substanţe care ademenesc numai, dar nu rezolvă problemele”.

12feb2010-vox-cristianCristian, inginer, 30 de ani

„Ar fi o idee să se închidă, o idee bună, dar totuşi trebuia să se facă tevatura asta înainte să se deschidă şi în fond nu magazinele sunt problema, ci liberul arbitru al fiecăruia”.

.

.

.

12feb2010-vox-bodi_attilaBodi Attila, 28 de ani, informatician

„Da, să se închidă, sunt periculoase pentru societate. Nu sunt bune pur şi simplu”

.

.

.

.

Anonim grăbit...

„Din când în când mai consum şi eu, aşa că dacă închide bine, dacă nu, nu, eu tot fac rost”

12feb2010-vox-popa_alexePopa Alexe, 49, inginer

„Din câte am auzit ar cam fi periculoase, am văzut şi îmbolnăviri la televizor din cauza asta”.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.