ACTUALITATE 22 decembrie 2015

Parcul industrial şi arena sportivă din Sfântu Gheorghe, finalizate anul viitor

de Agerpres | 323 vizualizări

Parcul industrial de la Câmpu Frumos şi noua arenă sportivă din Sfântu Gheorghe, care va avea o capacitate de 3.000 de locuri în tribune, vor fi finalizate anul viitor, a declarat primarul municipiului, Antal Árpád.

Viitoarea arenă sportivă, aflată în construcţie la ieşirea din Sfântu Gheorghe spre Miercurea Ciuc, se va întinde pe o suprafaţă totală de peste 13.000 de metri pătraţi şi va întruni condiţiile pentru a fi omologată de patru federaţii sportive, respectiv cea de baschet, handbal, futsal şi hochei. Proiectul prevede amenajarea unui complex sportiv cu o sală de sport multifuncţională cu 3.000 de locuri în tribune, un hotel pentru sportivi, terenuri de sport exterioare şi o parcare cu câteva sute de locuri.

Valoarea investiţiei se cifrează la peste 19 milioane de euro şi este finanţată din bugetul de stat, prin Compania Naţională de Investiţii (CNI).

„Arena sportivă este o investiţie foarte mare şi importantă pentru oraş, iar parcul industrial ar trebui anul viitor să se umple cu viaţă şi cu firme”, a declarat primarul Antal Árpád.

Lucrările la parcul industrial, finanţate preponderent din fonduri europene, ar fi trebuit să se finalizeze până la sfârşitul acestui an, dar termenul de predare nu a putut fi respectat din cauza neînţelegerilor dintre proiectant şi executant.

Lucrările la acest obiectiv au fost realizate în proporţie de 94%, iar pentru ca autorităţile locale să nu fie penalizate pentru nerespectarea termenului, fapt ce ar fi atras după sine returnarea fondurilor europene obţinute pentru acest proiect, Consiliul Local Sfântu Gheorghe s-a angajat să contribuie cu aproape un milion de lei la finalizarea lucrărilor, în cursul anului viitor.

Parcul industrial a fost construit pe o suprafaţă de 16,5 hectare ce a aparţinut unui fost IAS. Valoarea totală a proiectului este de 24,6 milioane de lei, din care trei sferturi au fost obţinuţi prin Programul Operaţional Regional, iar diferenţa reprezintă contribuţia autorităţilor locale.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.