ACTUALITATE 15 ianuarie 2015

Parcul industrial de la Câmpu Frumos va fi finalizat în acest an

de Agerpres | 193 vizualizări

Parcul industrial de la Câmpu Frumos, construit pe o suprafaţă de 16,5 hectare ce au aparţinut unui fost IAS, va fi finalizat în acest an, a declarat joi, primarul municipiului Sfântu Gheorghe, Antal Árpád.

Potrivit acestuia, proiectul este unul dintre cele mai importante derulate în ultimii ani de Primărie, tocmai pentru că va genera noi locuri de muncă pentru localnici.

Valoarea totală a proiectului este de 24,6 milioane de lei, din care trei sferturi au fost obţinuţi prin Programul Operaţional Regional, iar diferenţa reprezintă contribuţia autorităţilor locale.

Prima fază a proiectului a vizat demolarea clădirilor vechi şi igienizarea terenului aflat la marginea municipiului Sfântu Gheorghe, pe care vor fi ridicate alte clădiri pentru birouri, ateliere şi săli de conferinţe. Tot aici va fi mutată şi recuzita teatrelor aflate în subordinea Consiliului local, degajându-se, astfel, spaţii importante cărora li se vor putea da alte destinaţii.

Terenul şi activele fostului IAS de la Câmpu Frumos, care după 1990 au fost achiziţionate de S.C. Zoocomp, au fost cumpărate în anul 2007 de Consiliul local Sfântu Gheorghe la licitaţia de lichidare a societăţii care a intrat în faliment.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 2

Adaugă comentariu
oau, 16 ianuarie 2015
Pentru cine se construieste acest parc industrial? Ce societati isi vor desfasura aici activitatea, ce investitori au fost atrasi sa investeasca aici?.Cine este beneficiarul direct al acestor citeste integral
pitagora, 16 ianuarie 2015
"Finalizat in acest an " e un fel de a spune. Pentru ca cele 16,5 Ha nu sunt numai cele de sub macheta din iomagine. Chiar daca a vrut sa spuna ca-i vorba doar de prima faza , se va da din nou vina citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.