ACTUALITATE 16 decembrie 2015

Parcul industrial de la Câmpu Frumos nu va fi finalizat în acest an

de Agerpres | 215 vizualizări

Parcul industrial de la Câmpu Frumos, construit printr-un proiect finanţat din fonduri europene, nu va putea fi finalizat în acest an, termenul de predare fiind devansat din cauza neînţelegerilor dintre proiectant şi executant, a declarat miercuri, viceprimarul municipiului Sfântu Gheorghe, Sztakics Éva.

Potrivit acesteia, lucrările la acest obiectiv au fost realizate în proporţie de 94%, iar pentru ca autorităţile locale să nu fie penalizate pentru nerespectarea termenului, fapt ce ar fi atras după sine returnarea fondurilor europene obţinute pentru acest proiect, Consiliul Local Sfântu Gheorghe s-a angajat, miercuri, să contribuie cu aproape un milion de lei la finalizarea lucrărilor, în cursul anului viitor.

Consilierul local Ştefan Joos (PSD), singurul care a votat împotriva acestui proiect, e de părere că suma ar trebui plătită de persoanele care se fac vinovate de această întârziere şi nu din bugetul local. „E o sumă foarte mare, care ar fi putut fi folosită în alte scopuri, pentru grădiniţe”, spre exemplu, a declarat Ştefan Joos.

Viceprimarul Sztakics Éva a explicat că în contract „nu este prevăzută această posibilitate”, dar că în mod cert se vor aplica penalizări pentru întârzierea lucrărilor.

Parcul industrial a fost construit pe o suprafaţă de 16,5 hectare ce a aparţinut unui fost IAS. Valoarea totală a proiectului este de 24,6 milioane de lei, din care trei sferturi au fost obţinuţi prin Programul Operaţional Regional, iar diferenţa reprezintă contribuţia autorităţilor locale.

Prima fază a proiectului a vizat demolarea clădirilor vechi şi igienizarea terenului aflat la marginea municipiului Sfântu Gheorghe, pe care au fost ridicate alte clădiri ce vor cuprinde birouri, ateliere şi săli de conferinţe.

Terenul şi activele fostului IAS de la Câmpu Frumos, care după 1990 au fost achiziţionate de S.C. Zoocomp, au fost cumpărate în anul 2007 de Consiliul Local Sfântu Gheorghe la licitaţia de lichidare a societăţii care a intrat în faliment. Domeniul de la Câmpu Frumos a costat 5.550.000 lei şi se întinde pe o suprafaţă de aproape 40 de hectare.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.