ACTUALITATE 3 decembrie 2020

Parcare nouă între străzile Fabricii și Crângului

de Daniela Luca | 1333 vizualizări

Aceasta va avea o capacitate de peste 150 de mașini 

Autoritățile locale vor să amenajeze o parcare între străzile Fabricii și Crângului din Sfântu Gheorghe. După ce se vor termina lucrările de demolare a construcțiilor vechi din acea zonă, locuitorii vor putea parca pe o suprafață pietruită. Ulterior, locul va fi asfaltat și amenajat. Primarul Antal Árpád spune că nu exclude nici varianta construirii unei parcări supraetajate în acest loc. 

Zona în care va fi amenajată noua parcare este localizată în preajma fostului sediu a societății Urban Locato de pe strada Fabricii 41, precizează autoritățile.  

„Am început să demolăm o serie de construcții în zona dintre străzile Fabricii și Crângului. Erau niște anexe, garaje, ateliere și vrem să amenajăm acolo parcări. În prima fază va fi o parcare pietruită, dar parcare foarte mare. Numărul de autoturisme care vor putea parca acolo este undeva între 150 și 200, urmând ca în perioada următoare să ne decidem dacă la anul vom asfalta și vom face o parcare asfaltată sau chiar ne gândim la varianta de a construi în câteva locații din oraș, unde spațiul ne permite, parcări supraetajate. Asta ar putea să fie una dintre acele locații, ca să mai eliberăm un pic zonele verzi, să mai eliberăm un pic trotuarele. Practic asta este singura soluție. Va fi o investiție foarte mare, din punct de vedere economic nerentabilă pentru primărie, cu siguranță, dar se pare că nu avem altă soluție”, a spus miercuri, în cadrul unei conferințe de presă, primarul Antal Árpád.

Parcarea va fi gratuită inițial, a mai precizat acesta, însă după ce locul va fi amenajat, șoferii care vor dori să își lase mașina acolo vor plăti taxa de parcare.

Sursă foto: Arhivă

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.