ACTUALITATE 27 iulie 2009

Parc didactic pentru ocrotirea păsărilor, la Olteni

de Covasna Media | 328 vizualizări

Asociaţia Rara Avis din Sfântu Gheorghe va deschide la Olteni primul Parc didactic din ţară, având ca scop educarea elevilor în domeniul ocrotirii păsărilor.

Preşedintele Asociaţiei, Kelemen Laszlo, a declarat că ideea Parcului didactic a venit ca urmare a faptului că, din acţiunile întreprinse de către Asociaţie, de-a lungul timpului, cu participarea diverselor şcoli din judeţ, a reieşit că cei mici nu cunosc modalităţile de ocrotire a păsărilor, de hrănire sau adăpostire a acestora.

Kelemen Laszlo a apreciat că Parcul didactic va reprezenta o ocazie deosebită pentru ca cei mici să devină mai receptivi la ceea ce înseamnă ocrotirea păsărilor, putând dobândi cunoştinţe folositoare pe viitor, în acest domeniu. Pentru a le oferi elevilor cât mai multe informaţii şi posibilitatea de a se implica direct în ocrotire păsărilor, Asociaţia Rara Avis va monta şi va amplasa în parc toate cele necesare hrănirii păsărilor şi adăpostirii acestora, copiii urmând a fi iniţiaţi şi asistaţi de către specialişti ai Asociaţiei.

Parcul didactic de la Olteni va fi inaugurat în această toamnă şi va fi amplasat pe un teren aflat în imediata apropiere a şcolii din localitate, Asociaţia Rara Avis lucrând în prezent la montarea acestuia.

Monica Rizea

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
Ariel, 28 iulie 2009
...iar pasarile sa ocroteasca si dansele oamenii, mai ales pe Kelemen si pe Rara Avis
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.