ACTUALITATE 15 februarie 2010

Parazăpezi şi arbori pentru protecţia drumurilor

de Covasna Media | 368 vizualizări

Chiar dacă lunile de iarnă sunt pe final şi, cel puţin teoretic, ar trebui să ne pregătim de primăvară, Prefectura Covasna le va cere anumitor primării din judeţ să ia măsuri prin care drumurile să fie ferite de zăpada pe care vântul o aduce către acestea, punând în pericol circulaţia maşinilor.

În acest sens, prefectul Gyorgy Ervin consideră că soluţiile care se impun sunt fie amplasarea unor parazăpezi pe spaţiul de urgenţă dintre drumuri şi terenurile agricole de peste acestea, fie plantarea unor arbuşti în aceste spaţii.

„În ceea ce priveşte amplasarea de parazăpezi, am putea apela la primării şi la localnici, dându­le în inventarul acestora, deoarece ei cunosc exact zonele cu probleme şi au tot interesul să le monteze şi să le supravegheze, deoarece aceste parazăpezi ar putea fi furate, în caz contrar. O altă variantă ar fi plantarea de mici arbori, aşa cum sunt pe autostrăzile din Occident şi pe undeva ar prinde bine şi localnicilor, căci în timpul verii ar capta praful de pe drumuri şi iarna ar opri zăpada”, a declarat Gyorgy Ervin.

Prefectul Gyorgy Ervin spune că zonele identificate ca fiind cu probleme în ceea ce priveşte zăpada ajunsă pe carosabil sunt dealul şi intersecţia de la Reci, Moacşa, o porţiune de 20-30 de kilometri de drum între Ghidfalău şi Fotoş, precum şi alte porţiuni de pe raza localităţilor Sânzieni şi Dalnic.

Monica Rizea

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.