ACTUALITATE 26 noiembrie 2009

Pâine „anticriză“, după o reţetă veche de 60 de ani

de Covasna Media | 806 vizualizări
[singlepic=634,250,250,,left]Un brutar din municipiul Sfântu Gheorghe, Dioszegi Laszlo, va scoate pe piaţă un sortiment de „pâine anticriză“, făcută din orz şi ovăz, după o reţetă veche de peste 60 de ani. Dioszegi Laszlo spune că primele pâini făcute experimental în cuptorul său au avut un gust foarte bun, dar s-au crăpat, prin urmare mai are de lucrat la „aspectul comercial“, pentru că „un client se

Un brutar din municipiul Sfântu Gheorghe, Dioszegi Laszlo, va scoate pe piaţă un sortiment de „pâine anticriză“, făcută din orz şi ovăz, după o reţetă veche de peste 60 de ani.

Dioszegi Laszlo spune că primele pâini făcute experimental în cuptorul său au avut un gust foarte bun, dar s-au crăpat, prin urmare mai are de lucrat la „aspectul comercial“, pentru că „un client se uită şi la asta“.

Noul sortiment va fi scos pe piaţă după sărbători şi va fi mai ieftin cu 20% decât pâinea tradiţională din grâu. „Reţeta e veche de mai bine de 60 de ani, de după război, când lumea era săracă“, a declarat, pentru Agerpres, Dioszegi Laszlo, refuzând să dea alte detalii despre reţetă pentru a nu ajunge pe mâna concurenţei.

Iniţial acesta a vrut să iasă pe piaţă cu o altfel de „pâine anticriză“, făcută după reţeta unui prieten de-al său, ce îngloba în aluat şuncă şi ceapă, dar în cele din urmă şi-au dat seama că e prea scumpă şi au trecut-o la „delicatese“ până când va trece criza.

Brutarii spun că nu se numără printre întreprinzătorii afectaţi de criză, deoarece oamenii mai renunţă la unaalta, dar la pâine nu pot renunţa.

În schimb, recunosc că vânzările au mai scăzut pentru că tot mai multe gospodine au început să frământe pâine acasă, iar pâinea veche nu mai este aruncată la gunoi cu aceeaşi lejeritate ca până acum.

Agerpres

Sursa foto: emaramures.ro

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.