ACTUALITATE 22 martie 2023

(P) Programarea online pentru pașapoarte, integrată în hub-ul de servicii al Ministerului Afacerilor Interne

de Covasna Media | 663 vizualizări

Programarea online pentru depunerea cererilor de pașapoarte a fost integrată în hub-ul de servicii al Ministerului Afacerilor Interne. Platforma poate fi accesată începând de luni, 20 martie.

Noutatea adusă de platformă este creșterea intervalului de programare, care acum este cuprins între ziua curentă și următoarele 90 de zile calendaristice. În acest mod, interfața oferă soluții atât cetățenilor presați de timp, cât și celor care pot ajunge mult mai târziu, dar vor să își rezerve prezența dinainte.

Noua aplicație este intuitivă, mai prietenoasă cu utilizatorii care nu sunt familiarizați cu mediul online și permite introducerea în siguranță a datelor de identificare. În afară de programarea online pentru eliberarea pașaportului, hub-ul oferă acum posibilitatea eliberării online a certificatului de cazier judiciar și avize pentru documentații de urbanism, amenajare a teritoriului dar și obținerea autorizațiilor de construire/desființare.

Acest portal va include mai multe servicii, în viitorul apropiat. Proiectele de digitalizare a serviciilor publice sunt o prioritate pentru miniștrii PNL. Această transformare radicală a procedurilor administrative este un pas înainte, care va aduce accesibilitatea și eficiența în relația cetățeanului cu statul.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.