ACTUALITATE 21 decembrie 2009

Ozunul face plângere la CNA

de Covasna Media | 268 vizualizări
Cauza pleacă de la emisiunea „Să te prezint părinţilor” difuzată de Antena1, în care sunt relatate aspecte nereale din cadrul comunităţii Primarul din comuna Ozun va transmite zilele acestea Consiliului Naţional al Audio­vizualului (CNA) o scrisoare deschisă în care arată că în cadrul unei emisiuni TV difuzată joi seara, „Să te prezint părinţilor“ (Antena1), se aduc grave prejudicii comunei sale şi implicit judeţului Covasna, prezentându-se informaţii false. Supărat pe situaţie, primarul intenţionează totodată să solicite daune de imagine pentru comuna sa.

Cauza pleacă de la emisiunea „Să te prezint părinţilor” difuzată de Antena1, în care sunt relatate aspecte nereale din cadrul comunităţii

Primarul din comuna Ozun va transmite zilele acestea Consiliului Naţional al Audio­vizualului (CNA) o scrisoare deschisă în care arată că în cadrul unei emisiuni TV difuzată joi seara, „Să te prezint părinţilor“ (Antena1), se aduc grave prejudicii comunei sale şi implicit judeţului Covasna, prezentându-se informaţii false. Supărat pe situaţie, primarul intenţionează totodată să solicite daune de imagine pentru comuna sa.

„Familia din Bicfalău pe numele Horvath, care apare ca şi personaj principal al acestei „cacealmale“ televizate nici nu există în Bicfalău şi nici nu a existat vreodată. Filmă­rile au fost făcute la pensiunea Teglas din localitate cu acordul proprietarului, iar aspectele relevate de către emisiune aduc jigniri extrem de grave comunităţii din Bicfalău“, spune primarul Raduly Istvan.

Potrivit acestuia, în emisiune se spune că locuitorii din Bicfalău nu ştiu deloc româ­neşte şi localitatea este asemuită cu o zonă foarte negativă din cauza etnicilor maghiari, că Bicfalău este la „capătul lumii” unde se poate ajunge numai cu „căruţa”, cel mai apropiat magazin este la 5 km, iar comu­nitatea din Bicfalău se ocupă doar cu mun­cile agricole şi toată lumea merge cu vacile şi oile. Un alt aspect prezentat în emisiune ar fi că la Primăria din Ozun s-ar putea angaja pe bază de rudenie, iar în zonă nu există mijloace de transport şi de comunicare - semnal telefonic şi drumuri asfaltate, şi se circulă cu căruţa de la gara din Ozun spre Chilieni.

„Felul în care se prezintă aspecte dete­riorate despre locurile din România, despre oameni şi felul lor de a fi şi de a trăi devine un atac grav la condiţia de libertate a cetăţeanului, indiferent dacă acesta este român, maghiar, sas sau rom. Considerăm astfel că faptele realizate de către echipa de producţie a emisiunii în concurs cu Pensiunea Teglas sunt unele de cea mai joasă factură, emisiunea aducând prejudicii grave la adresa comunităţii din localitatea Bicfa­lău”, mai spune primarul.

Raduly Istvan a subliniat că în aceste condiţii vor adresa o scrisoare deschisă CNA-ului, conducerii postului de televiziune şi de asemenea autorităţilor politice de la Bucu­reşti prin care vor solicita scuze oficiale şi daune de imagine prin realizarea unei emi­siuni despre satul Bicfalău şi zonele limitrofe în care să se prezinte obiectiv adevărul.

Primarul a mai amintit că Ozunul, ca număr de sate aparţinătoare este cea mai mare comună din judeţul Covasna, iar pe lângă proiectele guvernamentale şi euro­pene dezvoltate de-a lungul anilor şi pleiada de oameni de seamă care au vizitat zona, Bicfalău şi implicit comuna Ozun se mân­dreşte cu realizările sale, astfel că uimirea lor este cu atât mai mare văzând cum sunt prezentate lucrurile în emisiunea respectivă.

Ana Sidon

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Dylan Flores a venit la Sepsi OSK

Acum 8 ore, 26 minute

Concert Mozart

Acum 9 ore, 11 minute

Comentarii: 5

Adaugă comentariu
marian, 22 decembrie 2009
Problemele etnice din judet sunt numai la Bucuresti.Nu stiu daca au venit vreodata sa stea de vorba cu locuitorii acestei zone,sa afle adevarul cum se traieste aici.
Primar_la_Hetea, 21 decembrie 2009
Am vazut si eu emisiunea, e o tiganie cu scenariu si actori prosti. Intradevar se denigraza satul Bicfalau , judetul Covasna, si comunitatea maghiara in general, de niste idioti care dovedit in aceea citeste integral
Sandel, 21 decembrie 2009
sa plateasca mincinosii astia de la Antena si toti cei care ne cred prosti!ne-am saturat de minciuni!
rares, 21 decembrie 2009
bravo, domn primar
Danutz, 21 decembrie 2009
Bine ca v-ati prins cum se fac emisiunile la Tv,radio si articolele din unele publicatii.Totul este regizat,cosmetizat si denaturat astefel incat sa raspunda unor interese.
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.