ACTUALITATE 29 martie 2010

Ora Pământului cu cântece și voie bună

de Covasna Media | 360 vizualizări
La lumina torţelor, peste o sută de tineri au ascultat muzică și s-au bucurat de o atmosferă specială în Parcul Central din Sfântu-Gheorghe 29mar2010-earthPeste o sută de tineri din Sfântu-Gheorghe s-au adunat sâmbătă seara în Parcul Central la o petrecere la lumina torţelor, îmbinată cu cântece și multă voie bună. Acţiunea a fost prilejuită de Ora Pământului, o mișcare mondială care își propune să tragă un semnal de alarmă cu privire la încălzirea globală. Cu ocazia acestui eveniment, tinerii, dar nu numai, români și maghiari deopotrivă, au cântat la chitară și au petrecut

La lumina torţelor, peste o sută de tineri au ascultat muzică și s-au bucurat de o atmosferă specială în Parcul Central din Sfântu-Gheorghe

29mar2010-earthPeste o sută de tineri din Sfântu-Gheorghe s-au adunat sâmbătă seara în Parcul Central la o petrecere la lumina torţelor, îmbinată cu cântece și multă voie bună. Acţiunea a fost prilejuită de Ora Pământului, o mișcare mondială care își propune să tragă un semnal de alarmă cu privire la încălzirea globală.

Cu ocazia acestui eveniment, tinerii, dar nu numai, români și maghiari deopotrivă, au cântat la chitară și au petrecut o oră împreună, în timp ce în oraș iluminatul public a fost stins. Evenimentul a fost organizat de Asociaţia de Tineret Ecou din Sfântu-Gheorghe.

Participanţii s-a declarat încântaţi de eveniment și spun că aveau nevoie de o astfel de acţiune.

„Aveam demult nevoie de o astfel de acţiune în Sf.Gheorghe, ceea ce îmi place cel mai mult în seara asta e că ne-am adunat cu toţii, români și maghiari deopotrivă și pur și simplu am venit aici să cântăm și practic avem un ţel comun, acela de a ne simţi bine, plus și acela de a face ceva bun pentru natură (...)”, a spus una dintre participante.

"Ora Pământului" este cea mai importantă iniţiativă globală legată de schimbările climatice. Evenimentul a fost sarbatorit pentru prima dată în 2007, în orașul australian Sidney, când 2,2 milioane de persoane au oprit toate aparatele consumatoare de electricitate din locuinţele lor, timp de 60 de minute, pentru a sensibiliza opinia publică în legatură cu consumul excesiv de energie și cu poluarea provocată de emisiile de dioxid de carbon.

Ana Sidon

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
Csaba, 29 martie 2010
Initiativa buna, ar trebui sa economisim, numai ca uneori mai vad ca la ora 12-13 ziua pe str 1 dec. mai ard becurile spre gara. Trebuie putina atentie.
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.