ACTUALITATE 14 mai 2021

Operațiunea Roadpol „Truck&Bus”

de Covasna Media | 1486 vizualizări

Pe parcursul acestei săptămâni, polițiștii rutieri desfășoară activități care vizează controlul legalităţii transportului de mărfuri şi persoane.

Operațiunea „Truck&Bus” se desfășoară la nivel european, astfel autovehiculele care transportă persoane sau mărfuri sunt oprite pentru control de poliţiştii rutieri pe toate drumurile publice din județ. 

Acțiunea vizează reducerea numărului de accidente de circulație în care sunt implicate autovehiculele destinate transportului rutier public de mărfuri și persoane, prin depistarea, identificarea și tragerea la răspundere a conducătorilor de autovehicule care efectuează acest tip de transport, fără a respecta normele rutiere și legislatia specială din transporturi.

Autovehiculele vizate sunt cele de transport public de persoane cu capacitatea de transport mai mare de 8+1 locuri și de transport de marfă, cu masa totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone.

Controalele polițiștilor și ale reprezentanților instituțiilor partenere implicate în acțiuni au ca obiective:

- combaterea pirateriei prin depistarea și tragerea la răspundere a celor care desfășoară, fără autorizare, activități de transport public de persoane și mărfuri;

- verificarea deţinerii tuturor documentelor necesare efectuării transportului public de persoane/mărfuri;

- verificarea respectării traseului și a graficului de circulație cu opririle aferente;

- verificarea respectării capacității de transport a autovehiculelor;

- verificarea respectării perioadelor de conducere și odihnă de către conducătorii auto și a existenței atestării metrologice a aparaturii tahograf;

- verificarea valabilității inspecției tehnice periodice a vehiculului;

- verificarea alcoolscop a tuturor conducătorilor auto din această categorie;

- verificarea respectării regimului legal de viteză de către conducătorii autovehiculelor destinate transportului public de mărfuri și persoane;

Totodată, polițiștii verifică modul în care se respectă măsurile stabilite la nivel național pentru prevenirea infectării cu noul tip de coronavirus.

(Compartimentul Relații Publice al IPJ Covasna)

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.