ACTUALITATE 26 ianuarie 2011

OPC Covasna şi-a deschis birouri teritoriale

de Covasna Media | 115 vizualizări

Urmând exemplul altor instituţii şi din dorinţa de a fi mai aproape de cetăţeni, Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorului (CJPC) a deschis birouri teritoriale în patru localităţi mari din judeţ. Târgu Secuiesc, Întorsura Buzăului, Baraolt şi Covasna beneficiază acum de un birou al CJPC, inspectorii având un program săptămânal de audienţe.

Comisarul şef al CJPC, Magdalena Rigo, a declarat că prin această metodă inspectorii vor prelua plângerile cetăţenilor care nu au timp sa se deplaseze la sediul din Sfântu Gheorghe. De asemenea, inspectorii vor acorda şi consiliere cu privire la modalităţi de verificare a calităţii produselor sau din domeniul protecţiei consumatorului.

„Am încheiat un protocol cu fiecare primar şi aceştia conform unui program stabilit în comun ne-au oferit un birou unde ne putem desfăşura activitatea. În sediul fiecărei primării în parte avem afişat programul de audienţe şi zilele în care ne prezentăm cu inspectorii pentru a asculta plângerile oamenilor”, a explicat Magdalena Rigo.

Până în luna martie, în fiecare luni inspectorii vor fi în staţiunea Covasna, marţi aceştia sunt prezenţi la Întorsura Buzăului, iar miercuri sunt la Târgu Secuiesc şi la Baraolt. Programul de audienţe este de la ora 11 la 14 în sălile de şedinţe ale consiliilor locale. Din luna martie conducereea CJPC va elabora un alt program de audienţe conform cererilor venite de la cetăţeni.

„Cu cât suntem mai aproape de cetăţeni cu atât primim mai repede sesizările şi putem demara controale în funcţie de gravitatea plângerilor. Cred că vom avea o colaborare fructuoasă cu primăriile deoarece edilii doresc să mulţumească populaţia localităţilor pe care le administrează”, a conchis Magdalena Rigo.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 5

Adaugă comentariu
Cititor, 27 ianuarie 2011
pt. vili. Scuze n-am avut timp sa-ti raspund, dar pe pagina web www.anpc.gov.ro ai sa gasesti ceva care te va interesa: "PROCEDURA GENERALĂ PRIVIND SOLUTIONAREA PETITIILOR CONSUMATORILOR citeste integral
Arpad, 26 ianuarie 2011
Cunosc cazuri reale in care stimatii domni de la OPC, pleaca dupa terminarea controalelor incarcati, incarcati!!! Pe ei cine-i verifica?! Dumnezeu?!
vili, 26 ianuarie 2011
cititorule-care-i capul si care-i coada?ce legatura are OG 27 cu ceea ce sustii tu?las-o pe seama altora care stiu
Cititor, 26 ianuarie 2011
"Dispoziţiile privitoare la petiţii sunt prevăzute în Ordonanţa Guvernului nr. 27/2002. Conform art. 2, petiţia apare sub patru forme: cererea, reclamaţia, sesizarea sau propunerea. Acestea pot citeste integral
lili, 26 ianuarie 2011
Dar de ce trebuie sa fiti alaturi de cetateni??!! Eu credeam ca trebuie sa fiti mereu pe TEREN, adica in controale permanente, nu numai de Craciun cand se taie porcii si de Paste cand se taie mieii citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.