ACTUALITATE 27 ianuarie 2010

OPC Covasna, controale la patinoare şi măsline

de Covasna Media | 459 vizualizări
28ian2010-patinoarOPC Covasna a efectuat mai multe controale la patinoarele din Sfântu Gheorghe, pentru a verifica respectarea drepturilor consumatorilor - în special pe cele ale copiilor. Controalele au vizat afişarea în mod vizibil a denumirii firmei, a programului de funcţionare, a listei serviciilor prestate şi a tarifelor aferente practicate. S-a verificat, totodată, existenţa dotărilor corespunzătoare pentru prestarea

28ian2010-patinoarOPC Covasna a efectuat mai multe controale la patinoarele din Sfântu Gheorghe, pentru a verifica respectarea drepturilor consumatorilor - în special pe cele ale copiilor. Controalele au vizat afişarea în mod vizibil a denumirii firmei, a programului de funcţionare, a listei serviciilor prestate şi a tarifelor aferente practicate. S-a verificat, totodată, existenţa dotărilor corespunzătoare pentru prestarea serviciilor fără riscul accidentărilor  mecanice, sau de altă natură, eliberarea bonului pentru serviciul efectuat şi informarea completă, corectă şi precisă a consumatorului, în cazul închirierii echipamentelor.

La un operator economic din Sfântu Gheorghe s-a constatat lipsa afişării vizibile a certificatului de înregistrare de la Registrul Comerţului, din care să rezulte obiectul de activitate, precum şi lipsa  autorizaţiei de la primărie şi a orarului de funcţionare. Pentru aceste abateri, s-a aplicat o amendă contravenţională de 1000 lei.

O altă acţiune de control s-a referit la  modul de respectare a prevederilor legale privind comercializarea, calitatea şi etichetarea măslinelor şi a uleiului de măsline. S-au controlat ambalajele, parametrii organoleptici (aspect, miros şi gust, prezenţa corpurilor străine în conţinut, a petelor de mucegai), încadrarea în cantitatea şi volumul declarate, în cea a valabilităţii minimale declarată de producători şi în parametrii de calitate prevăzuţi de actele normative în vigoare. În cazul măslinelor, a fost verificată şi utilizarea altor aditivi decât cei prevăzuţi de legislaţie. Într-un magazin din Sfântu Gheorghe au fost găsite măsline negre şi verzi preambalate în pungi de gramaje diferite, fără a se specifica data durabilităţii minimale. La un operator economic din Breţcu s-au găsit măsline negre scoase la vânzare, fără a fi însă însoţite de etichete în limba română care să conţină  informaţii referitoare la produs.

Pentru aceste abateri s-au aplicat avertismente şi s-a luat măsura opririi temporare de la comercializare a produselor, până la remedierea deficienţelor constatate. Într-un magazin din Zăbala,  măslinele negre vrac  erau vândute fără să aibă afişat preţul, iar  pentru această abatere s-a aplicat o amendă contravenţională de 1000 lei şi s-a luat măsura opririi temporare de la comercializare a produsului.

OPC a controlat, în total, 12 operatori economici din care la  s-au constatat abateri de la prevederile legale. S-au aplicat o amendă contravenţională de 1000lei şi două avertismente.

M.R.

Teme articol: patinoar OPC controale masline
Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
titi, 28 ianuarie 2010
Rusine sa va fie OPC.La medicii particulari sau la hipermarketuri nu aveti curaj sa mergeti?Majoritatea medicilor particulari nu dau nici o hartoaga pentru banii incasati.
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.