ACTUALITATE 7 februarie 2013

Ocolul Silvic Breţcu, acuzat de rea-voinţă în chestiunea retrocedărilor

de Covasna Media | 128 vizualizări

Primarul comunei Breţcu, Dimény Zoltán, consideră că Ocolul Silvic Breţcu trage de timp în chestiunea predării amplasamentelor pentru pădurile ce trebuiesc retrocedate, tocmai pentru a exploata masa forestieră a acestora.

paduri covasna

„Comuna Breţcu are teren forestier foarte mult, iar Statul nu a avut aici astfel de teren. Cu legea retrocedărilor, oamenii au venit cu acte iar eu nu reuşesc să pun oamenii în posesie pentru că cei de la Ocolul Silvic nu vor să ne predea amplasamentele. Vorbim de 150 de hectare de pădure la persoane fizice şi alte 400 de hectare ale Primăriei, plus câteva rămăşiţe ale unei asociaţii (...). Sunt oameni cu hotărâri date de instanţe, chiar şi eu am o astfel de decizie pentru 80 de ari şi din 2008 încoace nu reuşesc să intru în posesie pentru că nu există voinţă la nivel de Ocol – nu vin la întâlniri şi convocări, ocolesc discuţiile...”, a explicat Dimény, arătând că nu se reuşeşte ajungerea la nicio înţelegere.

Primarul este de părere că legea ar trebui respectată inclusiv de către Stat, care şi după retrocedări ar mai rămâne cu terenuri la Breţcu.

Citeşte în „Observatorul de Covasna” de joi un interviu cu primarul comunei Breţcu, Dimény Zoltán, despre realizările de anul trecut, dar şi planurile pentru 2013.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.