ACTUALITATE 23 noiembrie 2017

O zi ușoară pentru polițiști: accident ușor, conducere sub influența alcoolului. Radare

de Covasna Media | 957 vizualizări

Poliţiştii au acţionat pentru siguranţa traficului rutier

Reducerea numărului de accidente rutiere şi a numărului persoanelor decedate sau rănite în urma accidentelor reprezintă priorităţi pentru poliţişti, care au intensificat, în ultima perioadă, acţiunile desfăşurate pe această linie.

Cea mai recentă acţiune a poliţiştilor rutieri s-a desfăşurat în zilele de marţi şi miercuri, pe raza întregului judeţ, aceasta având ca obiectiv prevenirea producerii de accidente şi reducerea consecinţelor care se produc pe fondul neutilizării centurii de siguranţă sau alte dispozitive de retenţie. În cadrul activităţilor desfăşurate, poliţiştii au urmărit şi depistarea şi sancţionarea celor care folosesc telefonul mobil în timpul conducerii, fără a utiliza dispozitive de tip „mâini libere”.

Astfel, în cele două zile de acţiuni, au fost constatate 80 de abateri la regimul circulaţiei pe drumurile publice, pentru care au fost aplicate sancţiuni contravenţionale. Dintre acestea, 39 de sancţiuni au fost aplicate pentru nepurtarea centurii de siguranţă, iar 7, pentru utilizarea telefonului mobil în timpul conducerii.

Tot pentru abateri în trafic au fost reţinute şi 86 de permise de conducere şi 3 certificate de înmatriculare.

Acţiunile poliţiştilor vor continua, iar de menţionat este faptul că, nici săptămâna aceasta şi nici în săptămâna precedentă, pe raza judeţului Covasna nu au fost înregistrate evenimente rutiere grave.

Depistat conducând sub influenţa băuturilor alcoolice

Miercuri-seară, poliţiştii din Lemnia, aflaţi în timpul exercitării atribuţiilor de serviciu, au oprit în trafic, pe DJ 114, un autoturism care avea o traiectorie de mers nefirească. La volan a fost identificat un bărbat de 53 de ani, care emana halenă alcoolică, iar în urma testării cu etilotestul s-a constatat că acesta avea o alcoolemie de 0,78 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Bărbatul a fost condus la o unitate medicală pentru recoltare de probe biologice de sânge în vederea determinării imbibiţiei alcoolice, în cauză fiind întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere sub influenţa băuturilor alcoolice.

Accident uşor produs pe fondul neacordării priorităţii de trecere

Miercuri-seară, în jurul orei 19:50, pe raza municipiului Sfântu Gheorghe a avut loc un accident rutier cu urmări uşoare.

Din cercetările efectuate la faţa locului s-a stabilit că un bărbat de 31 de ani, aflat la volanul unui autoturism care circula pe breteaua de legătură dinspre strada 1 Decembrie 1918 către strada Lăcrămioarei, la intersecţia cu circulaţie în sens giratoriu nu a acordat prioritate de trecere şi a lovit un autoturism care se deplasa pe strada Lunca Oltului către strada Lăcrămioarei.

În urma impactului, o minoră de 7 ani, pasageră în autoturismul lovit, a fost rănită uşor. Conducătorii auto implicaţi au fost testaţi cu etilotestul, rezultatul fiind negativ. În cauză cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunii de vătămare corporală din culpă.

Poliţiştii le recomandă conducătorilor auto să adopte în permanenţă o conduită preventivă atunci când circulă pe drumurile publice, să se asigure temeinic înainte de a efectua o manevră, iar, la intersecţii, să acorde prioritate de trecere celor care au acest drept.

Amplasarea radarelor la data de 24 noiembrie

24.11

DN11

Chichiş

Ozun

Cernat

Lunga

Tinoasa

DN12

Olteni

Malnaş

Micfalău

Bixad

Chilieni

Altelocaţii

Tg.Secuiesc

Covasna

Baraolt

Sf.Gheorghe

 

COMPARTIMENTUL RELAŢII PUBLICE

Agent principal de poliţie

Tolvaj-Marin Nicoleta

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.