ACTUALITATE 15 ianuarie 2013

O singură femeie din Covasna deține pistol pentru autoapărare

de Covasna Media | 210 vizualizări

O singură femeie din Covasna deține pistol pentru autoapărareNumărul femeilor care dețin certificat de port armă în județul Covasna este de doar trei, dintre care două sunt pentru arme de vânătoare și o singură femeie și-a cumpărat pistol pentru autoapărare.

Anul trecut polițiștii secției de arme din cadrul IPJ Covasna au efectuat numeroase controale pentru a vedea dacă cei care dețin arme respectă sau nu normele de păstrare a acestora. În urma acestor verificări au fost găsite nereguli în 3 cazuri, când deținătorii unor arme neletale nu le-au asigurat corespunzător. În cazul acestor persoane dreptul de port armă a fost suspendat pe o perioadă de doi ani.

Potrivit șefului secției arme din cadrul IPJ Covasna, Călin Stan, în județ sunt înregistrate 944 de persoane fizice și 723 de persoane juridice care dețin arme. „Nu avem cazuri în care unele persoane să dețină multe arme, sunt trei cazuri de colecționari între care o persoană are 5 arme. În anul 2012 nu am avut evenimente deosebite în ceea ce privește folosirea armelor, nu au fost semnalate accidente sau amenințări cu arme” – a declarat Călin Stan.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.