ACTUALITATE 26 noiembrie 2009

O nouă licitaţie pentru Centrul Social Multifuncţional din Belin

de Covasna Media | 691 vizualizări

Autorităţile locale din Belin au programat pentru data de 3 decembrie o nouă licitaţie pentru Centrul Social Multifuncţional care va fi construit în satul Belin Vale, după ce la prima niciuna din firmele care s-au prezentat nu au reuşit să se încadreze în suma necesară pentru execuţie, de aproximativ 80.000 de euro.

Proiectul a fost câştigat prin Fondul Român de Dezvoltare Socială (FRDS), printr-un grup de iniţiativă al romilor, şi are o valoare totală de 125.000 de euro, din care 10% o reprezintă contribuţia locală. Potrivit proiectului, în jur de 20 – 30 de copii romi din Belin Vale – locul unde va fi şi construit Centrul, vor beneficia de serviciile lui.

„Trebuie să-l facem în 6 luni de la data încheierii contractului cu constructorul, avem la dispoziţie până la sfârşitul lui 2010. Prin acest Centru am obţine mai multe săli, printre care şi una multifuncţională, cabinet psihologic, mobilat cu tot ce trebuie, şi toate condiţiile pentru aceşti copii”, a spus primarul Siko Imre.

La Centrul Social Multifuncţional copiii vor beneficia de consiliere, după orele de şcoală. Ei vor putea discuta cu un psiholog, educator, învăţător şi asistent medical, care se va ocupa de ei după terminarea cursurilor.

Copiii vor fi selectaţi în funcţie de gravitatea problemelor şi de greutăţile materiale cu care se confruntă familiile lor, Centrul fiind adresat în special copiilor rămaşi la rude sau vecini după plecarea părinţilor în străinătate.

Satul Belin Vale din comuna Belin are o comunitate închegată de romi, cu un grad de dezvoltare şi integrare ridicat. Familiile de aici şi-au ridicat case îngrijite, copiii lor urmează cursurile şcolare şi câţiva chiar liceul, în oraşul Baraolt, iar aici autorităţile locale au sprijinit şi înfiinţarea unei Poşte pentru romi, la care este angajat... tot un rom.

Ana Sidon

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.